Pavel Zedníček o 20 letech po boku Jany Paulové: Náš vztah se vyvinul k tomu, že jsme oba staří

Pavel Zedníček o 20 letech po boku Jany Paulové: Náš vztah se vyvinul k tomu, že jsme oba staří
Zdroj: Herminapress
Pavel Zedníček a Jana Paulová jsou sehraná dvojice.V Divadle Kalich spolu hrají už dvacet let.Herec Pavel Zedníček se objevuje také v novém seriálu Pálava.Manželkou Pavla Zedníčka je Hana Kousalová, se kterou se oženil v roce 2017.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herce Pavla Zedníčka (72) a Janu Paulovou (67) si lze jen těžko představit v jiném tandemu. Za sebou mají více než 20 let trvající divadelní spolupráci a jak oba tvrdí, ponorkovou nemocí zatím netrpí. Pavel Zedníček v rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, jak si podobnou harmonii uchovat v partnerském vztahu a proč je důležité dobře znát jeden druhého.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 09. 2022 09:00

Herec Pavel Zedníček sice konkrétní recept na šťastné manželství nemá, lidé by podle něj spolu měli hlavně mluvit. Musejí si to mezi sebou vyříkat, mít se rádi a respektovat jeden druhého. Musejí také dobře vědět, jaký ten druhý je. Pokud jim to vyhovuje, je to skvělé. Když ne, jdeme zase každý svým směrem," nastiňuje.

Herec se přitom se svou současnou manželkou Hankou Kousalovou seznámil teprve v roce 2003 a svatba proběhla o 14 let později v USA. Všichni bychom si měli najít svoji cestičku. Někomu je dobře samotnému, jeden preferuje muže, jiný zase ženy a dalšímu je dobře ve dvojici," rozpovídal se.

Pět set repríz jedné hry, konkrétně Bez předsudků, je na české poměry fenomenální. Jaký jste za ty roky po boku kolegyně Jany Paulové zaznamenal posun?

Myslím, že to bude 20 let, co s Janou Paulovou v Divadle Kalich hrajeme. Nemáme tolik času, abychom si v zákulisí ještě něco sdělovali. Hrajeme zde sice o vztahu muže a ženy, ale mimo jeviště nad tím tolik nepřemýšlíme. Myslím, že hovořit spolu o těchto filosofických otázkách je trochu zbytečné - respektive máme také jiné věci k probírání. Jsou i hezčí a zajímavější témata, protože napsáno už o tom bylo mnohé.

Myslíte, že už to nikoho nezajímá?

Asi ano, ale chlapi jsou chlapi a ženské jsou ženské. Každý máme něco svého a tak svět funguje. Určitě to s Janou nevyřešíme za portálem, na to v zákulisí není čas. Musíme odehrát divadlo a potom spěcháme domů.

Nevznikla mezi vámi za ty roky ani ponorková nemoc?

Ne, to neexistuje, všechno je v pořádku. Dokonce si pravidelně přejeme k narozeninám. To nevynecháváme. Od Jany jsem třeba kdysi dostal k narozeninám soprán saxofon. Je to krásné, myslíme na sebe a víme o sobě.

To znamená, že se váš vztah lehce vyvinul a posunul?

Určitě, ale my se neznáme jen těch 20 let, my se známe od mládí. A pokud můžu říct, jak se náš vztah vyvinul, tak se stalo to, že jsme staří. Prostě jsme zestárli. To, co můžete v naší hře vidět, je vztah sekretářky a šéfa, kteří spolu musejí strávit noc v motelu. Asi to je podobné, jako vztah nejedné dvojice v České republice.

Máte vy sám nějaký trik na uchování spokojeného manželství?

Jaký trik? To by byl podvod. Lidé si mezi sebou musejí všechno vyříkat, mít se rádi a respektovat jeden druhého. Musejí také dobře vědět, jaký ten druhý je. Pokud jim to vyhovuje, je to skvělé. Když ne, jdeme zase každý svým směrem. Všichni bychom si měli najít svoji cestičku. Někomu je dobře samotnému, druhý preferuje muže, jiný zase ženy a dalšímu je dobře ve dvojici.

Nebo ve trojici?

Do toho nebudu zabíhat.

Dovolenou letos s manželkou nestihnete?

My jezdíme v zimě, letos jsem hodně času pobyl na Pálavě, kde točíme nový seriál. Proč jezdit v létě do zahraničí, když máme hezky i u nás?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články