Petr Macháček exkluzivně ukázal dopis od rozhořčené fanynky, která pomlouvá Evu Pilarovou. Jakou roli v tom sehrál Jiří Suchý?

Petr Macháček exkluzivně ukázal dopis od rozhořčené fanynky, která pomlouvá Evu Pilarovou. Jakou roli v tom sehrál Jiří Suchý?
Zdroj: Se souhlasem Petra Macháčka, Martin Procházka/koláž Lifee.cz
Herec a zpěvák Petr Macháček se s webem Lifee.cz exkluzivně podělil o dopis, který obdržel v roce 2007 k premiéře představení Dobře placená procházka.V představení se Macháček alternoval s Jiřím Suchým. Přáli byste si dopis vidět v detailu? Přejděte na další fotku.Rozhořčenou fanynku v dopisu z roku 1968 pobouřilo kombiné Evy Pilarové v původním filmu Dobře placená procházka. Podpisy pod dopisem patří Jiřímu Suchému a Jiřímu Šlitrovi, kteří si ze sebe takto udělali legraci.Jiří Suchý nezapomněl Petru Macháčkovi popřát hodně zdaru a co nejvíce cizokrajných známek do sbírky.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvák Petr Macháček je už léta neodmyslitelně spojený s divadlem Semafor, kde účinkuje například v Kytici nebo Čochtanově divotvorném hrnci. Báječný vztah má zejména s kolegou Jiřím Suchým, který je pověstný svým smyslem pro humor. Ten ostatně prokázal i při premiéře divadelní hry Dobře placená procházka v roce 2007, kdy Petrovi věnoval hodně podivný dopis. Mladý zpěvák se o něj teď exkluzivně podělil se čtenáři webu Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 05. 2022 12:00

Petr Macháček se tehdy v Národním divadle alternoval v roli listonoše právě s Jiřím Suchým. K premiéře v roce 2007 dostal Macháček zvláštní dopis. V něm se údajná fanynka Formanova filmu z roku 1966 zlobí kvůli tomu, že ji pobouřila zpěvačka Eva Pilarová v kombiné. Web Lifee.cz inkriminovaný dopis získal a jedna věc nás na něm hned upoutala, a to podpis pánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Ti si ze sebe touto formou udělali legraci.

Setkáváme se u příležitosti dalšího Koncertu v barvách Semaforu, které pořádáte už více než 15 let. Tento večer je ale výjimečný, protože se dlouho odkládaného křtu dočkalo stejnojmenné album. Jak se dnes cítíte?

Teď ze mě všechno spadlo. Dnešní večer jsem organizoval a je to zatím největší akce, kterou jsem měl na hrbu. Děkuji panu Suchému a paní Molavcové, že se na nás přišli podívat a zazpívat si s námi, ale také za skvělé muzikanty, jako je Kuba Šafr, Honza Greifoner nebo Ruda Musil. Skvělou práci odvedlo také naše semaforské trio dívek.

Peníze na nové album jste prý vybírali přes platformu HitHit.

Přesně tak. Na získání cílové částky 140 000Kč, kterou jsme si stanovili, jsme měli 45 dní. My jsme ji měli už za měsíc. Nakonec se na podařilo vybrat něco přes 150 000 korun.

Dárci se dnes přišli podívat?

Ano, byla to první, třetí a čtvrtá řada. Oni mají tohle album k dispozici už delší dobu, protože jsme ho vydali v roce 2020 a od té doby pořád hledali termín křtu. Několikrát nám do toho vstoupil covid. Jsem vlastně rád, že se to povedlo teď v květnu, protože si to můžeme užít všichni, bez roušek a na plný pecky.

S Jiřím Suchým jsme v našem rozhovoru nakousli téma představení Dobře placená procházka, kterou v Národním divadle režíroval Miloš Forman. Alternovali jste se spolu v roli pošťáka. Jak na to vzpomínáte?

Jen v tom nejlepším. Sešli se tam Libor Pešek, který to dirigoval, Jiří Suchý a Miloš Forman. Tento rok by v únoru oslavil devadesáté narozeniny. Bylo to jedno z nejhezčích období mého života, když pominu to, že se mi nedávno narodily dvě dcery.

Byly se na vás dnes podívat?

Ne, ještě jsou malé. Starší dcerce jsou tři roky, mladší rok a půl.

S kolegyní Dášou Zázvůrkovou se znáte právě z Dobře placené procházky?

Ano. Setkáváme se tady v Semaforu a slyšíme na sebe.

Vaše paní na Dášu nežárlí?

Ne. Nosíme se během koncertu vzájemně v náruči - ona mě, já ji, ale nikdo na nikoho nežárlí. Chtěli bychom s Koncertem v barvách Semaforu vyjet po republice. Ale hlavně - chtěli bychom si vychovat vlastní diváky. Líbily by se nám výchovné pořady pro druhý stupeň základních škol a gymnázia. Rádi bychom jim ulehčili otázky ke zkoušení nebo k maturitě.

Dnes jste dostal vzácný obrázek, který maloval Jiří Suchý. Máte doma více podobných suvenýrů?

Samozřejmě. Od pana Suchého dostávám k premiérám obrázky, nad gaučem už mám čtyři. Dnes mi dal další, takže se sbírka rozšíří. A mám doma i něco speciálního, na co jsem opravdu pyšný. K premiéře Dobře placené procházky jsem tenkrát od pana Suchého dostal dopis, který jako by psala rozhořčená fanynka. Pomlouvá tam Evu Pilarovou, co že si to dovoluje pobíhat v kombiné a že se to celé odehrává v koupelně.

Jak dopis vypadá a co přesně v něm stojí? Podívejte se do naší fotogalerie. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články