Petr Štěpánek o šedinách: Chlapy, kteří si barví vlasy, moc nemusím. Ať se kolegové nezlobí

Petr Štěpánek o šedinách: Chlapy, kteří si barví vlasy, moc nemusím. Ať se kolegové nezlobí
Zdroj: Herminapress
Herec Petr Štěpánek se s herečkou a producentkou Kateřinou Brožovou setkal už v nastudování Noci na Karlštejně v Hudebním divadle Karlín.V něm si zahrál také s další hereckou legendou Petrem Kostkou.Petr Štěpánek hraje Karla IV. už dlouhé roky a muzikál Noc na Karlštejně je jeho srdeční záležitostí.V Hudebním divadle Karlín se muzikál uváděl v letech 2004 - 2018 a zájem diváků byl obrovský.+ 6 fotek+ 7 fotek

Charismatický herec Petr Štěpánek (73), kterého jsme potkali při příležitosti uvedení muzikálu Noc na Karlštejně, se líbí ženám mnoha generací. Herecký idol Lifee.cz prozradil nejen to, jak se těší na své vystoupení pod širým nebem, ale i svůj názor na barvení šedých vlasů.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 05. 2022 14:30

Petr Štěpánek patří k hercům, kteří s věkem nestárnou. Ba naopak. I v 73 letech stále dokáže bavit publikum. se po čtyřleté pauze znovu objeví na scéně coby král Karel IV. v nově nastudovaném muzikálu Noc na Karlštejně. Inscenace se bude uvádět v centru Prahy na Občanské plovárně, ale také na Zámku Mělník. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradil své soukromé i pracovní plány na léto a vyjádřil se také k tématu šedivých vlasů, které nás na mužích tolik přitahují.

Petr Štěpánek o svých šedinách

Nedávno jsme na Lifee.cz publikovali článek o mužích, jejichž šediny nám přijdou sexy. Vy jste v něm nesměl chybět. Víte o tom?

Neblázněte? To mi nikdo neřekl!

Pociťujete díky šedinám větší zájem ze strany žen?

To je otázka, kterou byste měla směřovat právě na ženy. To já nevím, já jsem spokojený člověk, s šedinami i bez. A šedivý jsem už dlouho.

Nikdy jste neuvažoval nad obarvením?

Já se vám přiznám - a možná namíchnu některé kolegy - já chlapy, kteří si barví vlasy, opravdu nemusím. Já žiju takhle, jsem takový od přírody.

A sluší vám to!

Že mi to sluší? O tom mám trošku pochybnosti. Vždycky lidem říkám: "Běžte k očaři!"

Petr Štěpánek o Noci na Karlštejně

Dnes se setkáváme hlavně kvůli muzikálu Noc na Karlštejně. Jaký to pro vás bude návrat k roli Karla IV.?

Hodně jsem se těšil na kolegy, se kterými jsme to spoustu let hráli. Je to takový návrat ztraceného syna. Konečně zase budeme pohromadě. Jakmile skončí jakákoli inscenace, lidé se rozprchnou a potkávají se už jen jednotlivě a náhodně. Ale tady je nás víc.

Budete si roli muset připomenout, nebo to zvládnete bez větších příprav?

Oprašování je samozřejmé, budeme to muset znovu nazkoušet. Prostor zde na Občanské plovárně budeme muset jinak naplnit. Budou mezi námi noví kolegové, tak jim člověk musí být k ruce, aby se necítili špatně.

Jakou máte zkušenost s hraním pod širým nebem?

Noc na Karlštejně jsme svého času hráli na Ministerstvu kultury na Maltézském náměstí. Když se měl blížit déšť, uvaděčky rychle rozdaly pláštěnky, chvilku se počkalo, lidé se oblékli a hrálo se dál. My jsme holt zmokli, ale diváci byli v suchu. Jen když potom v dešti tleskají, je to takové odstíněné.

Producentkou nového nastudování Noci na Karlštejně je Kateřina Brožová, která s vámi hrála roli královny Elišky.

My se ale s Kateřinou Brožovou známe mnohem déle, dlouhé roky. To, že jsme se potkali v této inscenaci, bylo jen dobře. Když mě teď oslovila, neváhal jsem ani chvilku. Jen nezvládnu odehrát všechny termíny, ale když budu mít volno, budu k dispozici.

Čeká vás v létě kromě pracovních povinností také nějaká dovolená?

Samozřejmě, že letní dovolená bude, ale nebudou to dva měsíce prázdnin. Teď se divadlo přesouvá z budov ven. Protože ty dva roky pandemie kultuře strašně ublížily. Mluvilo se o tom, jak nám všichni pomůžou, ale lidé, kteří žijí na volné noze, nedostali ani korunu. O tom se málo mluví. Všichni ukazují Národní divadlo nebo Vinohradské divadlo, což jsou státní podniky, kde všichni brali gáži. My ne. Proto to musíme teď trochu dohánět.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články