Petra Janů připravuje oslavu 70. narozenin, první dárek už si nadělila

Petra Janů připravuje oslavu 70. narozenin, první dárek už si nadělila
Zdroj: Showpix
Petra Janů s mladým skladatelem, kytaristou a zpěvákem z Opavy Petrem Cieplým alias P.E.T.R.E.M.Petra Janů natočila s P.E.T.R.E.M. videoklip k nové písni Odlišný generace. „Dostal jsem kontakt na Petru, nahrávku jsem jí poslal a k mému nadšení se mi ozvala. Měl jsem z toho obrovskou radost," říká Petr Cieplý.„My můžeme pochopit ty mlaďochy, i když je to s nimi někdy těžké," říká Petra Janů o hlavním tématu nového duetu. + 4 fotky+ 5 fotek

Petra Janů letos na podzim oslaví sedmdesátiny a také padesát let na hudební scéně. Kromě příprav na řadu koncertů už stihla natočit i novou píseň a videoklip se zpěvákem Petrem Cieplým alias P.E.T.R.E.M. Píseň Odlišný generace vysvětluje vztah mladších a starších lidí, kteří si toho vzájemně mohou hodně předat. „Dělí nás plus mínus pár let," směje se legendární zpěvačka.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 02. 2022 15:00

Už dva roky žije zpěvačka Petra Janů na své milované chalupě na Třeboňsku. Nucenou pauzu využila k odpočinku, ale zpívat nepřestala. Za svými fanoušky vyrazila loni v létě i na podzim. Letos pro ně chystá velkou sérii koncertů ke svým sedmdesátinám.

Petra Janů oslaví padesát let na scéně

„Ta doba byla tak těžká, hlavně nikdo z nás nevěděl, co bude dál a jestli něco bude. Nepropadala jsem žádné nezdolné panice, ale diváci, fanoušci, kapela mi moc chyběli," říká zpěvačka v tiskové zprávě ke klipu Odlišný generace. 

„Jsem ráda, že si to letos všechno vynahradíme. Jen si říkám, jak ten čas strašně letí, když si uvědomím, že slavím padesát let na scéně a další jubileum, kde mám na každé straně pětatřicet a jedna je hezčí než druhá,“ směje se Petra.

Nová píseň Petry Janů

Zpěvačka si teď ze své jihočeské chalupy odskočila do Prahy, aby s mladým skladatelem a zpěvákem Petrem Cieplým alias P.E.T.R.E.M natočila novou píseň Odlišný generace. „Je to mezigenerační singl o tom, že na svět patří jak mladší, tak i ta starší generace a jedna druhé můžou něco dát. My můžeme pochopit ty mlaďochy, i když je to s nimi někdy těžké, a oni zase nemusejí být tak těžce ironičtí a mít ten shovívavý nadhled nad námi,“ vysvětluje Petra, co chce novou písní posluchačům sdělit.

Neobvyklá nabídka

Natáčení písně i videoklipu ve stylu retra si Petra Janů moc užila a byla ráda, že se mladý skladatel nebál ji s nabídkou spolupráce oslovit. Do noty si kápli podobným humorem a pohledem na svět. „To je pro mě důležitý. Mám ráda lidi, kteří mají smysl pro humor a nadhled. Já se dneska na svět už dívám jen takhle. Petrovy nabídky ke spolupráci si moc vážím. Myslím, že téma Odlišný generace je o dnešní době. Prostě mně oslovilo a doufám, že osloví i publikum. Duet si spolu zazpíváme i na mých výročních koncertech,“ vzkazuje zpěvačka svým fanouškům.

Na Petru Janů doma vždycky někdo čeká

Před Petrou Janů teď je řada koncertů. Rozhodně nebude chybět ten zásadní narozeninový, který se uskuteční 19. října ve velkém sále Lucerny. Zpěvačku tolik práce neděsí, naopak. Těší se na ni a také na návraty domů. Jak totiž prozradila, vždy tam na ni někdo bude čekat„O svého psího společníka budu mít postaráno, mám senzační kamarádky, které Bobíka pohlídají a já se z každého vystoupení zase budu ráda vracet za ním a na svou milovanou chalupu uprostřed lesů, kde je mi zkrátka dobře,“ uzavírá Petra Janů.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články