Petra Vojtková o synovi Nathanielovi: Cítím vůči němu zodpovědnost, žiju vědomě a bez alkoholu

Petra Vojtková o synovi Nathanielovi: Cítím vůči němu zodpovědnost, žiju vědomě a bez alkoholu
Zdroj: Herminapress
Petra Vojtková s těhotenským bříškem.Nathaniel se narodil v listopadu roku 2020 a je prvním Petřiným dítětem. Pro Romana Vojtka jde o třetího potomka.Oslava Nathanielova prvního roku proběhla ve velkém stylu. Nechyběl modrý dort se sloníkem a spousta balónků.Loňský Štědrý den u Vojtkových shrnula Petra slovy "radost, blázinec, láska". Dárečků bylo pod stromkem požehnaně.+ 6 fotek+ 7 fotek

Petra Vojtková drží se svým manželem Romanem každoročně suchý únor. Vzdát se na jeden měsíc alkoholu jí potíže nedělá a nestojí ji to ani velké přemáhání. Stále totiž kojí svého rok a půl starého synka Nathaniela. „Kdyby bylo potřeba, už nikdy bych alkohol pít nemusela," říká pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 02. 2022 15:00

Petra Vojtková alkoholu nikdy příliš neholdovala, suchý únor ale drží s manželem každoročně a navzájem se podporují. „Líbí se nám samotná myšlenka a tělu pauzička jenom prospěje," myslí si Vojtková, která si už si ani nepamatuje, kdy se naposledy opila.

Oblíbené vinařství Romana Vojtka

Kořalku nemusí, ale vínečko má Petra Vojtková ráda. „Na oslavě, u dobré večeře nebo u strýca ve sklípku. Su cérka z Moravy, tak to by bylo," směje se muzikálová zpěvačka. Manžel Roman Vojtek má dokonce své oblíbené vinařství. „Díky Bohu jsme nikdy ani jeden nemuseli řešit problém s alkoholem. Sama si myslím, že sklenka dobrého a kvalitního vína nikomu neublíží. Ale každý den? Zavádí to návykem," míní Petra, pro kterou byla už před těhotenstvím konzumace vína ojedinělou záležitostí, ne každodenní potřebou.

Čas raději věnuji synovi, žiju vědomě, říká Petra Vojtková

V listopadu 2020 porodila Petra své první dítě, syna Nathaniela. Od té doby si více všímá lidí ve svém okolí, protože má pocit, že chce syna podvědomě chránit. „Vnímám, jak často je kdo na telefonu a přijde mi to jako úplný zabiják času. Raději ho věnuji synovi. Vědomě žiju. Vadí mi také, když někdo jen projde a kouří. A co se týče alkoholu... je zvláštní, že ho beru víc jako samozřejmost. I když je vlastně stejně nebezpečný," říká Petra. A dodává, že kdyby se ve svém okolí setkala s alkoholikem, určitě by jen mlčky nepřihlížela.

Nemám ráda, když mě něco ovládá

Alkohol byl pro Petru Vojtkovou úplné tabu v průběhu celého těhotenství. A stejné je to i teď během kojení, protože se pro syna snaží dělat to nejlepší. Dokonce kvůli němu upravila svůj jídelníček a snaží se jíst zdravěji a větší množství vitaminů. Plánuje omezit také sladkosti, i když jak sama říká, nikdo není dokonalý a nějak hřešit přeci musí. Cítím obrovskou zodpovědnost. Už nikdy nebudu myslet jen sama na sebe. Chci jít příkladem," vysvětluje Petra.

„Alkohol mi nechybí a věřím, že kdyby bylo potřeba, už nikdy bych ho nemusela pít. Obecně nemám ráda, když mě něco ovládá," uzavírá Petra Vojtková rozhovor pro Lifee.cz.

Jak to hereckému páru sluší, na to se podívejte v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články