Pohádkový příběh nestárnoucí Jane Seymour: Osudovou lásku potkala po šedesátce, kdy měla za sebou čtyři rozvody a čtyři děti

Pohádkový příběh nestárnoucí Jane Seymour: Osudovou lásku potkala po šedesátce, kdy měla za sebou čtyři rozvody a čtyři děti
Zdroj: Profimedia
Jane Seymour prožívá jedno z nejlepších období svého života a vůbec se tím netají.Věčně rozesmátá herečka, kterou můžete znát ze seriálu Doktorka Quinnová nebo bondovky Žít a nechat zemřít, potkala po šedesátce svého osudového muže, producenta Davida Greena, po jehož boku je konečně šťastná. Za sebou má přitom celkem čtyři nepovedená manželství, která vždy končila mužovou nevěrou. Jane si z toho ale vrásky nedělá a dodnes se s exmanželi přátelí.hereččinou mentorkou a velkou oporou byla až do své smrti v roce 2007 maminka Mieke Frankenberg, bývalá zdravotní sestra působící v Holandské východní Indii, která strávila část druhé světové války v japonském zajateckém táboře. Poté, co se její rodina přesunula do Velké Británie, si Mieke namluvila hereččina otce, porodníka Benjamina Frankenberga.S ním měla vedle Jane ještě dcery Sally (vlevo) a Anne (vpravo). Na obě sestry nedá herečka dopustit. Poté, co prodělala anafylaktický šok a museli ji resuscitovat, se sestry neváhaly o Jane postarat. A to vzdor faktu, že měly svých starostí dost a Sally tím ohrozila i svou kariéru u aerolinek.+ 5 fotek+ 6 fotek

Často hrála silné ženy, se kterými se osud nemazlil, ale ony to hrdě ustály. Taková je Jane Seymour i ve skutečnosti. Nestárnoucí herečka, které byste 72 let rozhodně netipovali, našla klid a životní lásku až ve velmi zralém věku. Jak se jí to podařilo a jak trnitá cesta ke štěstí vedla, prozradila v nečekaně otevřeném rozhovoru pro magazín Hello!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 03. 2023 13:10

O Jane Seymour se rozhodně nedá říct, že by promarnila život. Patří mezi hollywoodské stálice, vychovala čtyři děti a s grácií ustála čtyři nepovedená manželství, aby se po šedesátce znovu po uši zamilovala. To však neznamená, že by zvolnila v pracovním tempu. Naopak. Naposledy bravurně zvládla hlavní roli inteligentní a zároveň sexy profesorky v krimiseriálu Máma na zabití.

Čtyři zpackaná manželství Jane Seymour

Její láska k životu a práci je doslova nakažlivá. Za sebou má pověstné role doktorky Quinnové i Bond Girl ve filmu Žít a nechat zemřít. A také již zmíněná čtyři manželství s divadelním režisérem Michaelem Attenboroughem (1971-1973), kamarádem svého prvního exmanžela Geoffreyem Planerem (1977-1978), podnikatelem Davidem Flynnem (1981-1992) a hercem Jamesem Keachem (1993-2005). Se všemi bývalými choti přitom nadále udržuje přátelské vztahy.

"Ten počet manželství je děsivý, ale vysvětlení rozvodů rozumné. Poprvé jsem se vdávala ve dvaceti za milého Michaela Attenborougha, který je dnes jedním z mých nejbližších přátel," rozpovídala se Jane. "Žádné z těch manželství neskončilo z mého popudu. Já měla svou kariéru a moji muži si mezitím našli jiné ženy a šli si svou cestou. S některými z nich jsme ale společně vychovávali děti, takže zatímco manželství skončilo, jako rodiče jsme fungovali dál," poukazuje Seymour, která má ze vztahu s Flynnem dceru Katherine (41) a syna Seana (37) a s Keachem pak dvojčata Johna a Kristophera (27).

Osudové setkání s Davidem Greenem

Když se po šedesátce znovu zamilovala, překvapilo to i Jane samotnou. "Nikoho jsem nehledala," krčí rameny při narážce na osudové setkání s producentem Davidem Greenem (75) před devíti lety. "David se jednoho dne objevil u mých dveří v doprovodu mé letité kamarádky. Dali jsme si všichni tři snídani a já najednou zjistila, že si spolu už strašně dlouho povídáme," vybavuje si Jane. Zjistili také, že mají hodně společného, ať už hodnoty, nepovedená manželství nebo lásku k práci.

"Ze čtyř manželství, jež skončila rozvodem, jsem si odnesla jedno ponaučení. Musíte se naučit milovat sami sebe. Pokud to nezvládnete, nedokážete milovat ani nikoho jiného," svěřila se herečka, které se toto moudro snažila předat už maminka Mieke Frankenberg. "Říkala mi, že nemůžu měnit lidi kolem sebe, změnit se musím já tak, abych byla sama se sebou spokojená. Jakmile to dokážu, mám šanci si najít opravdový vztah," vzpomíná na maminku herečka.

Zdravotní sestra Mieke přitom moc dobře věděla, o čem mluví. Za druhé světové války skončila v japonském zajateckém táboře a později dokázala odejít od násilnického manžela, než poznala hereččina otce. "Byla přesvědčená, že vede tak pestrý život díky tomu, že může pomáhat druhým. To se jí povedlo předat i dalším generacím. Nejen mně, ale vidím to i na svých vnoučatech, která každou neděli chodí dávat jídlo bezdomovcům a dělají další úžasné věci," rozplývá se Jane, která v 67 letech coby historicky nejstarší žena nafotila snímky pro pánský magazín Playboy.

Nikdy jsem nechtěla děti, tvrdí čtyřnásobná máma

Sama přitom dlouho váhala, zda se stát matkou. "Nemyslela jsem si, že někdy budu mít děti. Když jsem byla mladá a viděla kamarádky, jak se kvůli dětem musejí vzdát toho, co milovaly, leccos si nemohou dovolit nebo marně shánějí chůvu, říkala jsem si, že takhle já to nechci. Pak se mi narodilo první dítě a můj život to od základu změnilo," přiznává věčně rozesmátá herečka.

Jane postupně přivedla na svět čtyři děti, což dnes považuje za jeden ze svých největších úspěchů. "Možná jsem je každý den nevyzvedávala ze školy a neplnila s nimi všechny povinnosti, ale na druhé straně jsem jim ukázala svět, čehož si dnes velmi cení. Jsem na ně pyšná," prozradila Seymour, která děti brala do natáčecích lokací po celém světě a tím jim ze svého pohledu dala tu nejlepší školu.

Anafylaktický šok ji přesvědčil o síle rodiny

Ač se zdá, že herečka proplouvá životem s elegancí a nadhledem, ne vždy jí bylo do zpěvu. Při natáčení filmu Onassis - nejbohatší muž světa v roce 1988 utrpěla přímo na place anafylaktický šok, který ji málem připravil o život. "Moje sestry Sally a Anne všeho nechaly a postaraly se o mě, když jsem to potřebovala," děkuje svým blízkým bývalá Bond Girl. "Když jsem ve Španělsku málem umřela, Sally, která pracovala pro jedny aerolinky, mohla přijít o práci, protože sedla na letadlo do Madridu, lehla si do postele vedle té mé a tři dny o mě pečovala. Byla jsem na tom opravdu špatně. Bála jsem se, že když zavřu oči, umřu. Že moje duše znovu opustí tělo," svěřila se Jane.

Z traumatického zážitku si naštěstí neodnesla žádné fyzické následky. Po psychické stránce si ale mnohem víc začala vážit své rodiny a přátel a svým jednáním to dokazuje dodnes.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články