Petr Čtvrtníček rozjel byznys s klobásami: Občas si vydělám víc než hlavní osvětlovač za den natáčení

Petr Čtvrtníček rozjel byznys s klobásami: Občas si vydělám víc než hlavní osvětlovač za den natáčení
Zdroj: Herminapress
Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček hrají své slavné představení Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? na letní scéně Divadla Kalich.Petra Čtvrtníčka na pódiu doprovázela psí kamarádka Berta.Představení vzniklo jako reakce na odposlechy fotbalových funkcionářů z roku 2005.Diváci se zde mimo jiné dozvědí, komu volal Pelta a co chtěl, proč si hráči dělají na hlavách komedie, co jsou “takový ty notičky” a komu je potřeba šáhnout na švába.+ 9 fotek+ 10 fotek

Herec Petr Čtvrtníček (58) rozjel během pandemie covidu zcela nový (a pro mnohé nečekaný) druh podnikání. Jako „Čeněk Strnad, řezník a uzenář“ objíždí akce a prodává klobásy. Jak prozradil v rozhovoru pro Lifee.cz, v mínusu není a jde o příjemnou formu přivýdělku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 08. 2022 09:00

Herec Richard Genzer začal během pandemie prodávat u stánku palačinky, jeho kolega Petr Čtvrtníček se zase po hlavě vrhl do výroby a prodeje klobás - a tento koníček, jak svému podnikání říká, mu vydržel dodnes. Během prvního lockdownu jsme to s tátou rozjeli a já v tom zdárně pokračuju," vysvětluje Čtvrtníček v našem rozhovoru.

Ten vznikal bezprostředně po obnovené premiéře představení Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit..? Divadlo Kalich uvádí Čtvrtníčkovu legendární hru na své letní scéně pod Žižkovskou věží a další představení zde proběhne 19. srpna.

Jak jste si dnešní obnovenou premiéru s Jiřím Lábusem užili?

S Jirkou je svátek být na jevišti, pro mě až státní svátek, řekl bych. On toho má strašně moc, já o trošku míň, ale taky se úplně neflákám. K tomu bylo nutné dát dohromady ten velký orchestr. Je tam s námi dvanáct muzikantů, ale jsou to špičkoví hráči, a my jiné nechceme, protože jsou to velcí kamarádi.

Na děkovačku vás doprovodil pejsek. Jak zvládá být ve společnosti?

Moje blondýna? Ta je úplně v pohodě. Jmenuje se Berta. Chodí se mnou vždycky, všude a za všech okolností. Ještě se teď v noci pojedeme koupat na skálu.

Na rautu by dnes měly být vaše klobásy...

Měly být, ale já v noci natáčel seriál Agrometal s Karlem Janákem, takže jsem naštěstí dostal rozum a nepřipravoval je. Teď bych musel stát u stánku. Musel jsem filmovat, takže jsem nemohl řezničit.

Jak to celé začalo, vy a klobásy?

Během prvního lockdownu jsme to s tátou rozjeli a já v tom zdárně pokračuju.

To znamená, že prodáváte klobásy třeba na trhu nebo na fotbale?

Já to nedělám pro sebe, já to dělám pro lidi - přesně, jak říká Ivan Horník z naší hry. Ale když tomu lidé půjdou naproti, tak ochutnají.

Takže vám nejde o zisk?

O zisk mi nejde. Pochopitelně, že kdybych byl v mínusu, tak by to nebyl tolik radostný koníček. Nemůžu říct, že je to úplně levné, ale můžu vám říct, že je to pořád levnější než motokros. Ale dá se říct, že občas jsem i v plusu a to je potom fajn. Někdy mám dokonce tržbu větší, než má za den hlavní osvětlovač na natáčení.

To je docela příjemné, ne?

Je to příjemný, ale on má taky docela hovno.

Jaké máte v klobásách maso? Od jakého dodavatele?

To já vám nebudu říkat, přijďte se ke mně nadlábnout.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články