Přízrak Jeffreyho Dahmera: Jméno vraha zvedlo vlnu hejtu vůči písním od Eminema, Keshy nebo Katy Perry

Vzpomínka na Jeffreyho Dahmera: O sériovém vrahovi zpívají Eminem, Kesha a Katty Perry
Zdroj: Profimedia
Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je desetidílný seriál z dílny Netflixu. Pojednává o nechvalně známém vrahovi, který v letech 1978-91 zavraždil 17 mladých mužů.Jeffrey Dahmer byl nejen vrah a sexuální deviant, ale také kanibal.Hlavní roli v seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera ztvárnil Evan Peters, který je mimořádně přesvědčivý a zneklidňující.Evan Peters je v civilu sympaťák, který i po třicítce působí jako nesmělý kluk. V ruce drží prestižní cenu Emmy za minisérii Mare z Easttownu. Další by mu měla přinést role Jeffreyho Dahmera.+ 4 fotky+ 5 fotek

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera je momentálně nejen jedním z nejsledovanějších počinů Netflixu, ale hodně se v této souvislosti mluví také o umělcích, kteří jméno vraha zmiňují ve svých písních. A není jich málo.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 09. 10. 2022 18:00

Jeffrey Dahmer byl americký sériový vrah, sexuální násilník a kanibal, který v letech 1978-91 brutálně zavraždil 17 mladých mužů. S jejich mrtvolami experimentoval, nechával si trofeje a svou garsonku s číslem 213 měl plnou kusů těl.

Jeffrey Dahmer se vrací

Když nechvalně proslulý vrah ožil díky projektu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, protlačil se do top 10 nejúspěšnějších seriálů Netflixu. A překonal třeba druhou sezonu Bridgertonových. Jenže záhy se ukázalo, že fascinace sériovými vrahy sahá i za hranice televizních pořadů.

O Dahmerovi totiž rappuje Eminem a objevuje se v písních Katy Perry, Black Eyed Peas nebo Nicky Minaj. A to vyvolalo vlnu odporu vůči tomu, že se tak zlý a odporný člověk stal předmětem populární zábavy.

Třeba s Katy Perry spolupracoval na skladbě Dark Horse rapper Juicy J, který tam má verš: „Sní tvé srdce jako Jeffrey Dahmer." A zatímco na seriál od Netflixu diváci pějí ódy, Katy Perry schytává kritiku za to, že je její píseň neuctivá. A lidé říkají, že když Dark Horse někde zaslechnou, rovnou ji vypnou.

Eminem, Kesha a Jeffrey Dahmer

Je jasné, že si nikdy ubrousky nebral, protože to se u rapu prostě nedělá. Proto Eminem rapoval třeba o vraždě své ex. A není divu, že Jeffrey Dahmer se v jeho skladbách objevuje hned několikrát. Na albu Relapse z roku 2009 má skladbu Must Be The Ganja, kde ho zmiňuje. V písni Brainless z roku 2013 se vyrovnává s matkou a vyrůstáním a zazní tam i to, že z něj mohl být sériový vrah.

Zatímco Eminem, kterému zanedlouho bude 50 let, si je dobře vědomý toho, co ve svých textech říká, zpěvačka Kesha (35) je v tom "nevinně". V roce 2010 vydala píseň Cannibal, kterou připomíná Dahmerovy děsivé zločiny. Zpívá tam: „Buď příliš sladký a budeš pryč. Jo, vytáhnu Jeffreyho Dahmera." K odpovědnosti za tento text  se nyní přihlásila zpěvaččina maminka Pebe Sebert.

Tu větu jsem napsala já. V té době byla Kesha příliš mladá na to, aby vůbec věděla, kdo je Jeffrey Dahmer,“ vysvětlila Sebert na TikToku. A dodala, že použila rýmovací program Master Writer, který navrhl slova "Jeffrey Dahmer“ jako rým ke slovu „goner“ (zmizelý). „Je mi líto každého, kdo při této tragédii ztratil člena rodiny - rozhodně jsme nikdy nechtěli nikomu ublížit," omluvila se Sebert a vlastně nás možná i nechtěně nechala nahlédnout pod pokličku vyfabrikovaných hudebních hitů...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jeffrey Dahmer

Netflix.com: Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Seventeen.com: Musicians Are Being Called Out for Referencing Jeffrey Dahmer in Their Lyrics

Thetab.com: Did you know these *huge* artists shockingly used Jeffrey Dahmer in their song lyrics?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články