Za 28 let v televizi se Rey Koranteng skoro nezměnil: Každá vráska a šedina je nějaký životní příběh

Za 28 let v televizi se Rey Koranteng skoro nezměnil: Každá vráska a šedina je nějaký životní příběh
Zdroj: Se souhlasem TV Nova/Lifee/Renata Bušková
Lucie Borhyová a Ray Koranteng působí na televizi Nova od začátku jejího vysílání.Ray Koranteng nejprve moderoval Počasí, později byl převelen do dvojice s Lucií Borhyovou a stal se moderátorem Televizních novin.Sympatická dvojice si brzy získala mnoho fanoušků.Takto dnes vypadá Rey Koranteng - vidíte nějaké vrásky nebo šediny? My ne.+ 7 fotek+ 8 fotek

Moderátor Rey Koranteng (48) se na obrazovce televize Nova objevuje už od jejího spuštění v roce 1994. Ještě než usedl za moderátorský pultík Televizních novin po bok Lucie Borhyové, moderoval relaci Počasí. Navzdor tomu, že jeho tvář vídáme již 28 let, zdá se, jako by nestárnul. "Nějaké vrásky tam jsou a budou, ale pořád jsem to já," uvedl v rozhovoru pro Lifee.cz

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 08. 2022 12:00

Za dva roky oslaví moderátor Rey Koranteng padesátiny. Přesto vypadá téměř stejně jako před 28 lety. „Já ale také stárnu, žádný recept proti tomu nemám. Stárnu a nebráním se tomu. Přijímám to. Říkám, že příroda je moudrá a dobře ví – každá vráska, každá šedina, to je nějaký životní příběh," vysvětluje moderátor v našem rozhovoru.

V naší fotogalerii se můžete podívat na unikátní retro fotky z doby, kdy Rey Koranteng na televizi Nova začínal. Také vám přijde, jako by nezestárnul ani o den?

Čeká vás na televizi Nova od podzimu nějaká nová role? Případně toužil byste si po letech vyzkoušet něco nového?

Říkám: "Když člověk plánuje, pán Bůh se směje." Když tohle přísloví někde vyslovím nahlas, lidé protáčejí oči v sloup, ale ona je to bohužel pravda. Nikdy jsem neplánoval, že budu pracovat v televizi, nikdy jsem neplánoval, že budu dělat Televizní noviny, a přesto se to stalo. Přiznávám, že se nechávám tak trochu unášet osudem, ale musím zaklepat, že mi vedení vychází vstříc. Jsem v Televizních novinách, dělám také volební speciály a zajímavé rozhovory, které mě baví.

Jak na své začátky vzpomínáte? Brzy to bude 30 let.

Teď je to 28 let, začínal jsem v roce 1994. Mladá generace se mi vždycky směje, protože já říkám: "Kdo nezažil devadesátá léta, ten nezažil svobodu." Ono to zní staromilsky, ale je to tak. Devadesátá léta měla úžasnou atmosféru, přestože se stávalo velké množství chyb. Byli jsme svobodní a také tvořiví – kde je svoboda, tam je kreativita. Byli jsme mladí, zapálení a připravení do toho neznámého projektu jít. Nikdo nám nevěřil. Říkali jsme si jen: "Když tohle rozjedeme, bude to opravdu dobré." Ale že budeme jedničkou na trhu téměř třicet let, to netušil nikdo. Na devadesátky proto vzpomínám moc rád, přes všechny chyby – ale to je normální.

Vy jste byli téměř amatéři, pokud se nemýlím. Měli jste nějakou průpravu, než jste šli do vysílání?

Ze začátku jsme amatéři možná byli. Průpravu jsme získali, poslali nás na DAMU, a od listopadu jsme na sobě tvrdě dřeli. K tomu jsme měli k dispozici tým lidí, který nám radil. Alena Zárybnická mě učila meteorologii, protože jsem začínal v Počasí. Dnes je Alena u konkurence, ale pořád se máme rádi. Kdykoli se potkáme, vždycky na devadesátky vzpomínáme.

Máme pocit, že těch 28 let vypadáte na obrazovce pořád stejně. Máte na to nějaký recept?

Já ale také stárnu, žádný recept na to nemám. Stárnu a nebráním se tomu. Přijímám to. Říkám, že příroda je moudrá a dobře ví – každá vráska, každá šedina, to je nějaký životní příběh.

Vy jich ale moc nemáte.

No, zatím nemám, ale nějaké jsou a nějaké budou. Ale to jsem já a rozhodně s tím nebudu nic dělat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články