Zpěvačka Klára Kolomazníková je 11 let na dceru sama: Partner mi občas chybí, i Valinka má dny, kdy si posteskne

Zpěvačka Klára Kolomazníková sama vychovává dcerku Valerii, které je 11 let.Valerie (na archivním snímku) je nadšenou milovnicí jezdectví.Klára Kolomazníková s dcerou Valerií a mámou.Klára Kolomazníková si během rozhovoru pro Lifee.cz pochovala i pejska redaktorky Veroniky Čendu.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zpěvačka Klára Kolomazníková (43) se na přelomu milénia proslavila v dívčí kapele Holki, která v neúplném složení navštívila i letošní předávání cen Český slavík. Klára zůstává s kolegyněmi v kontaktu, ale vyhovuje jí sólová dráha. Před nedávnem prodělala vážnou operaci kvůli Crohnově chorobě a starost má také coby matka samoživitelka o dceru Valinku (11).

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 12. 2022 08:00

Kláru Kolomazníkovou jsme zastihli na terase OC Stromovka, kde s příchodem adventu slavila první narozeniny Nadačního fondu Time for help.

Zpěvačka vypadá spokojeně a plná energie, nedávno totiž prodělala vážnou operaci kvůli nemoci střev, která ji dlouhodobě trápí. Díky tomu si může čas od času dopřát i tolik odpírané ovoce, zeleninu a ořechy.

Vánoce chce pro dceru Valerii (11) připravit co možná nejkrásnější, byť jí občas přijde líto, že se zatím neobjevil muž, který by si je vzal pod křídla. „Nemůžu říkat, že mi není smutno. Vánoce jsou o rodině a partner nám občas chybí. Valinka někdy říká, že by nikoho nechtěla, ale také má dny nebo večery, kdy mi řekne, že jsme pořád samy," říká Klára otevřeně a přidává vzkaz dalším matkám, které jsou na výchovu a zaopatření dětí samy: myslím, že nás, matek samoživitelek, je hodně. Musíme se podporovat, holky. My to dáme!"

Jak prožíváte letošní advent?

Užívám si ho moc, protože mám doma jedenáctileté dítko a Vánoce jsou samozřejmě hlavně pro něj. Už to na mě dýchlo, protože jsem měla možnost zpívat na rozsvěcení vánočních stromečků a další akce budou následovat. Přiznám se, že jsem ještě trošku na štíru s dárečky, ale my to s Ježíškem nějak zvládneme.

Máte plán, kolik cukroví letos upečete?

Já bych to moc jíst neměla. Dcera má sice cukroví ráda, ale potom ho sní kila, což také není dobré. Mám ráda nepečené cukroví, takže u nás jedou kokosové raffaello kuličky a samozřejmě linecké, to bude určitě. Vanilkové rohlíčky asi někomu přenechám. Vidím to letos na tři nebo čtyři druhy, to úplně stačí. Něco málo koupíme, něco možná dostaneme. Nakonec na tom stole stejně něco bude. Já bych to jíst neměla - nejen kvůli váze, ale ze zdravotních důvodů. Takže já si ďobnu a to mi stačí.

Co takový bramborový salát? Máte na něj nějaký speciální recept?

Nejlepší bramborový salát dělá můj táta. Všechno na co nejmenší kousky, a když si to chci zlehčit, přidám bílý jogurt. Není to stoprocentní, ale ta dietnější verze tam probíhá. Mám to půl na půl. Dám si trošku dietnějšího a malinko nezdravého. Dávám si na to opravdu pozor. Asi sedm Vánoc za sebou mi nebylo dobře, takže to moc nemůžu.

Počítáte kalorie?

To není o kaloriích. Já jsem holka krev a mlíko, tak to asi zůstane už napořád. Jsem za to ráda, díky tomu jsem všechno zvládla. Mám Crohnovu chorobu a letos jsem prodělala vážnou operaci střev. Takže proto říkám, že bych toho tolik jíst neměla. Po operaci jsem každopádně plná energie a občas si dám i něco, co jsem dříve nesměla. A to je úplně úžasný pocit.

To znamená třeba čokoládu?

Ono to nevypadá, ale já miluju zeleninu a tu jsem kvůli Crohnovi nemohla. Ani oříšky. Teď občas zhřeším.

Nedávno jsme potkali na vyhlašování cen Český slavík vaše kolegyně z kapely Holki. Jak jste na tom aktuálně s pěveckou kariérou?

Klepu, jsem za to ráda, že mám stále akce. Stále zpívám a předloni, než propukla pandemie, jsem začala i moderovat. Jsem také součástí nového projektu Forma do filmu. Více se lidé mohou dozvědět na mých sociálních sítích.

Takže nemáte ambice znovu zakládat kapelu?

Kdyby ta nabídka přišla, tak bych ji minimálně zvážila. Ale je mi fajn takhle samotné. Hodně lidí se mě ptá, jestli mám něco proti Holkám, že jsme takhle 3 ku 1. Ale mně je to jedno, ale já jim to přeju. Jsme takhle rozdělené, tak to holt v životě je. Já si dělám své, ony také, a takhle je to podle mě fajn.

Jste v kontaktu? Píšete si?

Se dvěma členkami ano, občas si napíšeme - třeba když je nějaký svátek, narozeniny nebo Vánoce. Možná si letos napíšeme, co, holky? A to je celé.

Ještě bych ráda otevřela jedno velké téma. Jste matkou samoživitelkou. Jak vnímáte Vánoce, když jste sama se svou holčičkou?

Už jí je jedenáct, takže má rozum. Pochopila všechno, co se týká biologického otce - jak to bylo, jak to je a že to jiné nebude. Přiznám se, že trochu smutné to je. Za těch jedenáct let ještě nepřišel nikdo, kdo by byl dobrý parťák. Nehrotím to a až to přijde, tak to přijde. Samozřejmě, nemůžu říkat, že mi není smutno. Vánoce jsou o rodině a partner nám občas chybí. Valinka někdy říká, že by nikoho nechtěla, ale také má dny nebo večery, kdy mi řekne, že jsme pořád samy. Ale nejsem na to sama, myslím, že nás, matek samoživitelek, je hodně. Musíme se podporovat, holky. My to dáme.

Po finanční stránce je také všechno v pořádku?

Samozřejmě, že by vždycky mohlo být lépe. Kdybyste mě někdo chtěl na zpívání nebo moderování, tak se hlásím. Myslím, že to dáváme. Moje dcera se věnuje velice nákladnému koníčku, což je jezdectví. Když můžu, tak jí dopřávám co nejvíc, protože poctivě trénuje a chce závodit. Má v tomto směru opravdu velké ambice, tak uvidíme.

Související články

Další články