Sára Korbelová (19) ze seriálu Ulice: Ukázala nám fotky Dany Zátopkové a svého dědečka. Byl to slavný kaskadér

Sára Korbelová (19) ze seriálu Ulice: Ukázala nám fotky Dany Zátopkové a svého dědečka. Byl to slavný kaskadér
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Karel Engel, dědeček herečky Sáry Korbelové, byl slavným filmovým kaskadérem.Karel Engel měl dobré vztahy s Danou Zátopkovou.Navštěvovali se a vzpomínali na mládí.Možnost opět se sejít přišla s filmem Zátopek (2021). Karel Engel se však jeho premiéry nedožil, zemřel v roce 2018.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Sára Korbelová je známá hlavně ze seriálu Ulice, kde ztvárňuje Blančinu dceru Kristýnu. Pro Lifee.cz prozradila, že lásku k filmu mají v rodině historicky danou díky dědečkovi Karlu Engelovi. Byl jedním z prvních českých kaskadérů a kamarádil se s Danou Zátopkovou. Sára nám poskytla jejich společné fotky a promluvila i o svých bratrech, kteří jsou také úspěšnými herci.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 04. 2022 08:00

Mladá herečka Sára Korbelová (19) je známá díky seriálu Ulice, kde ztvárňuje Kristýnu, dceru zubařky Blanky. Objevila se také v seriálech KrejzoviChlap, #martyisdead nebo ve filmu Po čem muži touží. Webu Lifee.cz prozradila, jak přišla k roli v populárním seriálu Ulice, a poodhalila také rodinné okolnosti, díky kterým má k natáčení opravdu blízko.

Sára Korbelová je vnučkou Karla Engela

„Lásku k filmu jsme u nás v rodině získali díky dědovi Karlu Engelovi. Založil s pány Zdeňkem Srstkou a Jaroslavem Tomsou první kaskadérskou společnost v Československu. V roce 1962, během natáčení filmu Limonádový Joe, z ní vznikla Filmka Stunt Team. Můj dědeček byl kaskadér, herec, olympijský zápasník a několikanásobný mistr republiky v těžké váze. Velmi dobře si rozuměl s Danou Zátopkovou," vysvětluje půvabná herečka, která aktuálně pracuje také pro Divadlo na Vinohradech, kde se stará o dětské herce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sara Korbelova (@sarakorbelova)

Role v seriálu Ulice potom přišla sama od sebe. „Moje postava v Ulici, Kristýna, pochází z Jihlavy. Vtipné bylo, že jsem na casting přijela s krosnou na zádech. Jela jsem totiž do Jihlavy na školu v přírodě. Takhle jsem se dostala k Ulici. Vyšlo to a jsem tady," usmívá se Sára Korbelová. Role v seriálu ji pochopitelně těší. „Poznávají mě lidé na ulici. Překvapilo mě, že dokonce i v době covidu, kdy jsme chodili v rouškách."

Sáře Korbelové vyfouknul roli ve filmu bráška

V případě Sáry platí, že dědečkovy geny ovlivnily celou rodinu. Její bratr Eliáš Vyskočil (14) se v seriálu Ulice objevuje v roli Čendy. A také mladší bráška Oliver Vyskočil (9) je úspěšným hercem. Aktuálně září na plátnech kin ve filmu Mimořádná událost. 

„Roli ve filmu Chlap na střídačku mi třeba vyfouknul právě bráška Oliver. Přišel s námi na casting, byli jsme tam s Eliášem pozvaní jako sourozenecká dvojice. Pan režisér se ho jen zeptal, jestli se umí představit. Uměl a měl velkou vyřídilku. Panu režisérovi Zahrádkovi se moc líbil a nakonec to kvůli němu celé přehodnotil. Máme z něj velikou radost a vzájemně se během natáčení podporujeme," vysvětluje Sára.

Premiéry si užívají společně

Devítiletého brášku Olivera doprovází Sára na premiéry. „Když jsem s Oliverem byla na premiéře, lidé se mě ptali, jestli jsem jeho máma," směje se herečka. „Oliver má premiéry moc rád. Moji mámu to moc těší, odkazu našeho dědečka si totiž všichni vážíme."

Na fotky Sáry a jejího dědečka Karla Engela a Dany Zátopkové se podívejte v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články