Slavné Češky, kterým sluší blond: Na experimenty si Hanka Mašlíková, Michaela Ochotská ani Jana Plodková nepotrpí

Slavné Češky, kterým sluší blond: Na experimenty si Hanka Mašlíková, Michaela Ochotská ani Jana Plodková nepotrpí
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Lucie BorhyováEva PerkausováMichaela OchotskáTaťána Kuchařová+ 17 fotek+ 18 fotek

Blondýnkám leží svět u nohou a dobře to věděla už Marilyn Monroe. My dnes také dobře víme, že svět by se přestal otáčet, kdyby se v brunetky přeměnily třeba Lucie Borhyová, Eva Perkausová nebo Jana Plodková. Je blond barva Michaely Ochotské přírodní? A proč Hanka Mašlíková o své vlasy skoro přišla?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 02. 2023 08:00

Blondýnkám se můžeme smát, vymýšlet o nich vtipy, ale nikdy bychom neměli podceňovat jejich sílu. Moderátorku Lucii Borhyovou vynesl široký úsměv a blond kadeře na první příčky anket popularity, Hanka Mašlíková se zase v Česku stala prototypem krátkovlasé blond modelky. Tušíte vůbec, čí barva je skutečně přírodní? Udělali jsme pro vás velkou rešerši!

Michaela Ochotská (38) jako růžová Barbie

Bývalá moderátorka Televizních novin Michaela Ochotská se před časem zcela stáhla z veřejného života, odstěhovala se z Prahy a našla si práci na radnici. Dle fotografií, které nám poskytla spolu s otevřeným rozhovorem, ale vypadá stejně jako před lety.

Michaela si sportem udržuje štíhlou postavu a velkou péči věnuje také svým dlouhým blond vlasům. Ty, jak přiznává na svém Instagramu, nejsou barvené ani prodlužované, byť ji občas trápí jejich jemnost„Nebarvím si vlasy, nepoužívám žádnou barvu, je moje přirozená. Nemám tedy žádné odrosty, nemusím chodit na barvení. Barví se to tak nějak samo. V létě je to světlejší, v zimě tmavší, ale je to přirozené. A ušetřím za barvu u kadeřníka!"

Michaela patří mezi několik málo skutečně přírodních blondýnek v Česku. Experimentovala snad jen v roce 2018, kdy na krátko vyzkoušela růžový přeliv. Brzy se však vrátila ke své původní blond.

Hanka Mašlíková (40) už neexperimentuje

Dlouhé roky byla v Česku synonymem pro krátkovlasou blondýnku modelka Hanka Mašlíková. Dva měsíce ovšem nosila prodloužené vlasy a nakonec o svoji chloubu téměř přišla. Vzala to jako signál, že někdy je lepší zůstat tak, jak jsme nejvíce spokojené.

„Moje jemné vlasy dost utrpěly. Byla jsem smířená i s tím, že půjdu úplně nakrátko. Moje kadeřnice Kristýnka, která o mě pečuje, nakonec usoudila, že to jen zkrátíme, budeme bojovat a vlasy postupně uzdravovat. Je to pro mě poučení, že už nikdy nebudu vymýšlet kraviny a experimenty. Pro mě prostě prodloužení vlasů není," kála se v loňském roce Hanka podle webu Super.

Jana Plodková (41) s hnědou neuspěla

Experimentování s barvou vlasů, střihem a také jejich délkou si herečka Jana Plodková dosyta užije díky své profesi. Mimo natáčení je spokojená se svými krátkými blond vlasy. Většinou si v maskérně vystačí s parukami, na čas se ovšem v roce 2012 kvůli natáčení filmu Rozkoš i éterická Plodková proměnila v brunetku.

Podle Blesku tehdy přiznala, že ji lidé nepoznávají a ohlasy v médiích naznačují, že jí oříškově hnědá barva velkou službu neprokázala. Není proto divu, že jakmile to bylo možné, vrátila se ke své původní blond barvě.

Lucie Borhyová (44) má doma kopii

Moderátorka a tvář televize Nova by v jiné než blond barvě vlasů zřejmě ankety oblíbenosti u diváků nevyhrávala. Proměnu v brunetku by jí fanoušci jen tak neodpustili. Lucie Borhyová se proto dlouhé roky drží osvědčené barvy i střihu, jen délku vlasů občas šikovně nastavuje díky příčeskům.

Tváře svých dětí sice Lucie před veřejností tají, nám ale v rozhovoru prozradila, že dcera Linduška ji dost možná jednou v televizi nahradí„Mám jedny známé, kteří jsou přesvědčení, že Linduška je moje kopie. A ti se těší, až mě jednou vystřídá za moderátorským pultíkem a bude místo mě hlásit zprávy,“ směje se sympatická moderátorka. „Prý by si toho snad ani nikdo nevšiml a snad by to bylo i poprvé v historii. U modelek je to jinak, tam na to molo chodí máma s dcerou společně,“ přemítá jedna z našich nejznámějších blondýnek.

Kateřina Brožová (54) nás barvou nepřekvapí

„Paní Brožová sice krátký čas experimentovala, aby se zbavila své blond, ale já si myslím, že přirozený zlatavější odstín je správná volba. Řekl bych, že je pro ni typická a měnit by neměla. Myslím, že Kateřina už ničím nepřekvapí. Vlasy má upravené a hezky vyfoukané,“ chválí Kateřinu Brožovou v naší vlasové policii kadeřník Honza Kořínek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články