Slavné mámy, co mají úklid na háku: Pro Soukalovou, Zedníčkovou či Bittnerovou je důležitější spokojené dítě

Slavné mámy, co mají úklid na háku: Pro Soukalovou, Zedníčkovou či Bittnerovou je důležitější spokojené dítě
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Moderátorka Gabriela Lašková má syny Benedikta (4) a Vincenta (2). Říká, že jim dává volnost - jen ať si hezky prohrabou šuplíky.Gabriela Lašková odešla z hlavní zpravodajské relace CNN Prima News.Také bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová přiznává, že namísto nepořádku v bytě řeší to, jestli je dcerka Izabelka (18 měsíců) šťastná. Podle moderátorky Miluše Bittnerové je nepořádek známkou inteligentních lidí, navíc prý pomáhá procvičovat mozek. Miluščina dcera Betynka oslaví letos v září 4. narozeniny. + 3 fotky+ 4 fotky

Čtyři známé maminky promluvily v rozhovoru pro Lifee.cz o tom, že dokonale uklizený byt ještě neznamená šťastné dítě. Herečka Lucie Zedníčková (54) přiznala, že chaotický přístup k úklidu po ní zdědila i dcera Amélie (18) a moderátorka Miluška Bittnerová (45) zase tvrdí, že mírný nepořádek pomáhá mozku pracovat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 03. 2023 12:00

Říká se, že uklízet s dětmi je jako čistit si zuby a přitom jíst makový koláč. A většina maminek vám potvrdí, že je to pravda. Ať se snažíte sebevíc, nepořádek, který průběžně likvidujete, se vám vrací jako bumerang. Inspirujte se čtyřmi slavnými maminkami, které namísto dokonale vycíděné domácnosti preferují klid a radostný dětských smích.

Gabriela Soukalová na uklizenou domácnost rezignovala

Jsem tak trochu maminka bordelářka," tvrdí o sobě bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová (33), která je maminkou roční dcery Izabely Gabriely. „Doby, kdy jsem měla doma stoprocentně uklizeno a hrozně na tom bazírovala, jsou pryč. Vím, že je to boj s větrnými mlýny. Proto si říkám, že občas takový malý bordel v bytě znamená spokojené dítě a o to mi jde především,“ míní Gabriela, se kterou se zřejmě ztotožní většina českých rodin.

Miluše Bittnerová: Mírný chaos pomáhá mozku pracovat

Podobně se k této otázce staví také moderátorka talk show Na kafeečko Miluše Bittnerová.Kolegyně Martina Hudečková vždycky říká, že aby přišel Ježíšek, je potřeba doma vánočně nazdobit ten bordel. A já si myslím, že to není úplně od věci," zamýšlí se.

„Musí být čisto, to ano, aby se mohlo zdravě žít. Ale mírný chaos naopak pomáhá mozku pracovat. Inteligentní lidé mají rádi trošku nepořádku. Takže já Betynku nenutím uklízet úplně všechno. Tedy, ono by mi to ani nebylo nic platné," dodává Miluška, jejíž dcerka oslaví v září 4. narozeniny.

Gabriela Lašková: Jen ať si to šuple prohrabou

Bývalá moderátorka hlavní zpravodajské relace CNN Prima News Gabriela Lašková (33) je mámou dvou kluků - Benedikta (4) a Vincenta (2). A ani ona si nezakládá na dokonale uklizené domácnosti. „Ono je takové pravidlo – neřešit, co dělají, v tom smyslu, jestli se nehrabou v šuplatech nebo ve skříni. Nesnažit se mít doma dokonale uklizenoDávám jim volnost, ať si to šuple prohrabou,“ míní Gabriela.

Lucie Zedníčková: Dcera Amélie je chaotik po mně

Herečka Lucie Zedníčková, nevlastní dcera herce Pavla Zedníčka (73), je mámou Mikuláše Pokorného (25) a Amélie Pokorné Zedníčkové. Ta po mamince podědila mimo jiné lásku k chaosu. „Ona mi zrcadlí to, co na sobě nemusím. Jsem hrozný chaotik. Uklízím, ale jsou to spíše takové uklízecí záchvaty. Mám ve svých věcech hrozný binec, ale já se v nich vyznám. Amélie to má stejně. Má stejné záchvaty, občas si pokoj vypígluje k dokonalosti. Naklidí si, vypere, vytře," přiznává Lucie.

„Myslím, že to má podobně spousta lidí. Vidím hodně vlastností, které máme stejné. Je to má dcera a je logické, že toho máme společného víc. Občas mi zavolá, abych jí do města něco přivezla, a popisuje mi to tak, že ta věc leží v druhém šuplíku pod časopisem a pod dalšími věcmi. Ví přesně, kde to je. V tom hrozném binci mi přesně popíše, kde to má. Obdivuji ji, ale mám to úplně stejně. Dokonce se mi stává, že když uklidím, tak nemůžu nic najít," popisuje herečka známý fenomén.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články