Šprt Mark z Kroku za krokem: Christopher Castile odložil herectví i obří brýle, stal se učitelem a tátou

Christopher Castille, hvězda sitcomu Krok za krokem: Šprt Mark vyrostl, má dvě děti a učí na univerzitě
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Christopher Castile byl v 90. letech hvězdou prvních dvou filmů ze série Beethoven.Další slavnou rolí Christophera Castilea byl Mark ze sitcomu Krok za krokem.Obrýlený šprt Mark zbožňoval počítače a vědu.Mark byl ukázkou toho, že inteligence někdy člověka ve skutečném životě limituje.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mark ze seriálu Krok za krokem byl malý chytrolín, který dokázal najít chybu i v encyklopedii. Jeho poznávacím znamením byly nápadně velké brýle, uhlazený zjev i mluva. Marka hrál Christopher Castile, kterému je dnes 42 let a od své slavné seriálové postavy se možná až tak moc neliší. Podívejte se, jak mu to sluší jako dospělému.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 12. 11. 2022 09:00

Christopher Castile patří mezi herce, kteří zazářili, ale pak si řekli, že naplnění najdou v úplně jiné oblasti. Jak se ale zdá, ke slavnému seriálovému Markovi nakonec nemá tak daleko.

Chytrolín Mark z Kroku za krokem

Christopher Castile se narodil 15. června 1980 v kalifornském Orange County. O jeho soukromém životě se toho moc neví. Největší slávu získal jako dětský herec. Před kamerou stál již v sedmi letech a objevil se v mnoha reklamách. Pak byl k vidění v prvních dvou dílech série Beethoven o obrovském bernardýnovi, který pořádně zamíchá život rodině Newtonových.

A mezi tím přišel Krok za krokem, jeden z nejslavnější devadesátkových sitcomů. Christopher si v něm zahrál šprta Marka, nejmladší dítě Carol. Je vždy jako ze škatulky, mluví uhlazeně a často působí víc jako suchopárný dospělý, než jako dítě, které by mělo být bezstarostné a užívat si život.

Ovšem i Mark měl své chvilky. Jednou třeba od svého nevlastního otce Franka dostal videoherní konzoli, aby se trochu uvolnil. Nejdřív oceňoval technické parametry zařízení a grafiku, ale vzápětí pařil jako o život. Byl plný emocí a uhlazenost šla stranou. Návrat ke starému já přišel, když jej Frank jednou o třetí hodině nad ránem odnesl do postele a konzoli vypnul, protože Mark se videoher nedokázal vzdát. Jak Mark rostl, stával se z něj puberťák a dokonce měl chvíli i holku.

Co dělá Christopher Castille dnes?

Těžko uvěřit, že ten malý obrýlený chlapeček letos v červnu oslavil 42. narozeniny. Když mu bylo šestnáct let, vydal knížku o práci v Hollywoodu a svém životě. Svěřil se v ní i s tím, že byl terčem šikany. V roce 1998 pověsil řemeslo na hřebík, došlo k tomu hned po skončení natáčení seriálu Krok za krokem. Prý ho toto povolání už nenaplňovalo. „Chtěl jsem být normální. Neměl jsem čas dělat to, co v té době dělal kterýkoli jiný normální teenager," vzpomíná pro magazín Downey Legend. Chtěl prostě trávit čas se svými přáteli a přítelkyní, hrát golf a jít na vysokou.

Ukázalo se, že Christopher se od Marka moc neodlišuje. Místo herectví šel studovat, získal magisterský titul a stal se profesorem politologie na soukromé Biola University v Kalifornii. Má také licenci pilota. V porovnání s Markem ale působí víc přirozeně a sebejistě. Své soukromí moc nesdílí se světem, kdysi občas něco napsal na Twitter. Díky tomu se ví, že ještě v průběhu studií potkal svou budoucí ženu Alison. V roce 2002 se vzali a mají spolu dvě děti.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ash_blonde (@ifyouknow_whatimean9)

Christopher moc rozhovorů nedává a když už, věnuje se vlastně jenom práci. Jednou řekl, že navzdory hereckému úspěchu považuje učení za své skutečné povolání. Vždy najde způsob, jak naplnit třídu humorem a vytvořit pozitivní prostředí. Prý to studenty přiměje věnovat mu pozornost. „Jako středoškolský učitel musím být dobrý v tom, co dělám. Na vysoké škole je na studentech, aby si získali materiály. Když učíte na univerzitě, nemusíte být nutně dobrý v učení, ale musíte vědět, o čem mluvíte," cituje Christophera web Chalkboard Champions, který se věnuje inspirativním učitelům. Kdyby Krok za krokem neskončil a vysílal by se dodnes, Mark by se asi moc nelišil od Christophera.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Christopher Castile

Doyouremember.com: ‘Step By Step’ Star Christopher Castile Left The Acting World To Become A Professor

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články