Světlana Nálepková o svých ikonických kudrnatých vlasech: Nejhorší trest je pro mě mýt si hlavu

Světlana Nálepková o svých ikonických kudrnatých vlasech: Nejhorší trest je pro mě mýt si hlavu
Zdroj: Herminapress
Herečka Světlana Nálepková je hrdou nositelkou kudrnatých vlasů.Jak ale přiznává v rozhovoru pro Lifee.cz, dlouho jí trvalo, než objevila metodu, jak s nimi správně nakládat.Herečka říká, že přesný návod objevila ve specializované skupině na Facebooku, kde se ženy, jako je ona, sdružují.Světlana Nálepková byla jednou ze známých osobnostní, které pokřtily novou kolekci brýlí herečky Dany Morávkové.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Světlana Nálepková (61) proslula blond kudrnatými vlasy. Málokdo ale ví, jak ji tato chlouba celý život trápila. Péče o kudrlinky je totiž velmi specifická. „Starat se o kudrnaté vlasy jako o normální opravdu nejde," říká v rozhovoru pro Lifee.cz. Jaké má tipy a triky, jak svou ikonickou blonďatou hřívu zkrotit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 05. 2022 12:00

Světlana Nálepková si dlouho se svými vlasy nevěděla rady. V rozhovoru pro Lifee.cz navíc přiznává, že mytí hlavy pro ni bylo vždy utrpením. Díky jedné facebookové skupince se jí ale život v tomto směru obrátil vzhůru nohama.

Jste hrdou nositelkou kudrnatých vlasů. Je ale jasné, že péče o ně bude velmi náročná. Můžete prozradit, jak se o ně staráte?

Ano, kudrlinky jsou opravdu specifický typ vlasů a je s nimi trochu práce. Při představě, že bych si vlasy denně myla, fénovala a rovnala, bych asi zešílela. Nejhorší trest je pro mě mýt si hlavu a mýt okna. K mytí vlasů se vždy odhodlávám několik dní. Je to pro mě hrozná ztráta času a hrozný opruz. 

Jakou péči jim tedy věnujete?

Kudrnaté vlasy jsou suché, proto je musíte hodně hydratovat. Mám pro to speciální šampony i kondicionéry. Celý život jsem hledala produkty, které by tohle všechno kombinovaly a můj problém vyřešily. Podmínkou samozřejmě je, aby těm vlasům neubližovaly. Dlouho jsem ale nemohla narazit na nic, co by mě doopravdy uspokojilo. 

Kdy se to zlomilo?

Je to legrační, ale řešení jsem našla až díky Facebooku. Však si to jen představte, já a sociální sítě?! Našla jsem tam skupinku, která se zabývá kudrnatými vlasy. Geniální. Do té jsem nahlédla a zjistila jsem, že žen, jako jsem já, je spousta a že dokonce existuje webový portál, který se na péči o kudrnaté vlasy specializuje.

Co jste se tam dozvěděla?

Úplně všechno! Třeba jak vlasy umývat, jak je česat... Nakoupila jsem si také prostředky určené přímo pro kudrnaté vlasy. Kondicionéry, šampony, tužidlo, gumičky a doplňky.

Zvládla jste to bez problémů?

Nejprve mě ty rady trochu vyděsily a říkala jsem si: Tohle přece nemůžu zvládnout. Bylo to jako setkání s UFO. Ale nakonec jsem to vyzkoušela a musím přiznat, že mé vlasy se radikálně proměnily.

Takže nakonec přišlo usmíření?

Práce s nimi je teď úplně jiná. Když to udělám přesně podle návodu, jsou naprosto fantastické a nenáročné. Má to úžasný efekt. Jsem ráda, že jsem to objevila, nastudovala a naučila se používat. Starat se o kudrnaté vlasy jako o normální opravdu nejde.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články