Syn Pavla Trávníčka Pavel Dytrt vzpomíná na Slávku Budínovou: Byla jako moje teta a dala mi ponaučení do života

Syn Pavla Trávníčka Pavel Dytrt vzpomíná na Slávku Budínovou: Byla jako moje teta a dala mi ponaučení do života
Zdroj: Herminapress, Profimedia/koláž Lifee
Ve filmu Ani málo, ani moc... si Pavel Dytrt jako osmiletý zahrál s Lukášem Vaculíkem, na kterého nedávno znovu natrefil - a setkání bylo velmi dojemné.Pavel Dytrt hrál ve filmech už jako malé dítě.Film Ani málo, ani moc... a herečka Vilma Cibulková.Herec na své filmové začátky dnes vzpomíná s úsměvem, aktuálně se raději věnuje dabingu, ve kterém je velmi úspěšný.+ 6 fotek+ 7 fotek

Syn herecké legendy Pavla Trávníčka (71) Pavel Dytrt (32) kráčí ve stopách svých rodičů. Už v pěti letech se proslavil díky reklamě na kečup, postupně si zahrál v několika filmech, aby nakonec podobně jako máma Helena Dytrtová (60) zakotvil u dabingu. Jak se mladému herci daří a jak vzpomíná na dětství, o tom se rozpovídal v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 09. 2022 12:00

Nejraději Pavel Dytrt vzpomíná na natáčení filmu Ani málo, ani moc..., díky kterému se setkal s hereckou legendou Slávkou Budínovou„To mi bylo 8 let a točilo se to o prázdninách. Vzpomínám si, že jsem na place slavil deváté narozeniny," vypráví v našem rozhovoru.

„Dodnes si z toho beru větu, kterou tam Slávinka říkala: ,Miluj tak akorát. Ani málo, ani moc,'" poukazuje s tím, že její filmová postava Slávky Budíkové byla zamilovaná až moc a svého muže stalkovala. Z toho si Pavel odnesl ponaučení do života. Tohle by ženské rozhodně dělat neměly. A ani muži, samozřejmě," dodává.

Pavel Dytrt o dabingu

Naposledy jste na sebe upozornil v roce 2018, kdy jste se přihlásil jako soutěžící do Muže roku. Jak se vám daří teď?

Rád bych upřesnil, že účinkování v Muži roku byla z mé strany recese a nikdo to tenkrát nepochopil, ale to nevadí. Věnuji se dabingu, konkrétně režii, úpravám dialogů, a také jsem spíkr, tedy dabér. To mě baví nejvíc, protože mám čistou hlavu a nic jiného nemusím řešit. Stačí přijít včas.

Takže už vás nebaví být před kamerou nebo na pódiu?

O to nejde. Ale doba je zlá a divadlo už se tolik nevyplatí dělat. Divadlo samozřejmě miluju, ale v dabingu mám víc času na sebe.

Dabing dělá také vaše maminka Helena Dytrtová, že? Potkáváte se tam?

Jasně, ona je režisérka, ale my dabéři se potkáváme napříč různými studii. Máma mě také občas někde obsadí. Chodím k ní třeba zpívat písničky do různých pohádek. V poslední době to byla různá zvířátka. Výhodou režiséra je také to, že se můžeš sám obsadit - ne, že bych to dělal schválně, ale zrovna minulý týden mi onemocněl herec, tak jsem skočil do studia a udělal to sám.

Potkal jste se už osobně s nějakým hercem, kterého jste daboval?

Ne, zatím ne. Nemám herce, kterého bych daboval trvale. Včera jsme se s přítelkyní koukali na jeden film, ve kterém účinkoval herec, o kterém jsem si myslel, že ho dělám já - a ne! Dělá ho dalších 12 lidí.

Pavel Dytrt a Slávka Budínová

Jako malý kluk jste hrál také ve filmech, třeba v tom z roku 1999 Ani málo, ani moc...

To mi bylo 8 let a točilo se to o prázdninách. Vzpomínám si, že jsem na place slavil deváté narozeniny. Paní Vilma Cibulková mi hrála adoptivní mámu alkoholičku. Byl to hezký příběh a dodnes si z toho beru větu, kterou tam říkala naše milovaná Slávinka Budínová: „Miluj tak akorát. Ani málo, ani moc." Její postava tam byla hrozně zamilovaná, ale až moc, a svého muže stalkovala.

Odnesl jste si z toho do dospělosti nějaké ponaučení?

Tohle by ženské rozhodně dělat neměly. A ani muži, samozřejmě. Jsem na ten film hrozně pyšný, protože jsem se díky němu setkal právě s naší velkou hvězdou Slávinkou Budínovou. Ona dokonce byla v té době něco jako má teta na hlídání, jezdíval jsem k ní domů.

Potkáváte občas některé z těch herců? Vilmu Cibulkovou nebo Lukáše Vaculíka?

Nedávno jsem se úplnou náhodou potkal s Lukášem Vaculíkem na benzínce. A toho jsem skutečně neviděl od té doby, co jsme ten film dotočili. Hned jsem ho musel jít pozdravit.

Poznal vás vůbec?

On na mě koukal a bál se, jestli nejsem nějaký fanoušek a nechci se s ním fotit. Když jsem mu to vysvětlil a připomněl se mu, bylo z toho nakonec  hrozně dojemné setkání. Před dvěma měsíci jsem potkal také režiséra Petra Strnada, kterého jsem od dob natáčení neviděl. To jsme si opravdu brečeli do telefonu a slíbili si, že se potkáme. Asi vymyslíme nějaký sraz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články