Slavní synové: Matyáš Hložek, Oskar Hes i Ondřej Brzobohatý jdou ve šlépějích svých otců

Slavní synové: Matyáš Hložek, Oskar Hes i Ondřej Brzobohatý jdou ve šlépějích svých otců
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Syn Leony Machálkové a výtvarníka Bořka Šípka Artur se tátovi začíná čím dál více podobat.Artur nedávno oslavil 20. narozeniny a aktuálně studuje v Itálii - nastoupil na univerzitu designu a interiéru v Miláně.Syn Ladislava Štaidla a Ivety Bartošové Artur se rovněž věnuje hudbě - má vlastní kapelu.Artur si pochopitelně nenechal ujít první část seriálu Iveta.+ 15 fotek+ 16 fotek

Vybrali jsme pro vás 12 synů, kteří přímo nebo nepřímo kráčejí ve šlépějích svých slavných otců. Syn Ladislava Štaidla Artur se po tátově vzoru věnuje hudbě, Cyril Dobrý nebo Ondřej Brzobohatý divadlu a z Filipa Kratochvíla roste důstojné garde pro Slavici Lucii Bílou. Co chlapci o své rodině prozradili webu Lifee.cz?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 01. 2023 12:00

Být synem slavného otce nemusí být dvakrát výhodné. Můžete k tátovi vzhlížet, toužit být stejně úspěšný jako on, těžit z jeho slávy, ale popasovat se musíte také s velkým závazkem, kterým je nezklamat jeho odkaz.

Jak se s tím vypořádalo 12 statečných, které vám dnes představíme? Jejich kompletní přehled najdete v naší fotogalerii, byť jejich tváře určitě znáte, protože už se vydali na svoji vlastní cestu a úspěšně budují kariéru.

Vojtěch Vondráček (28) chce upozornit děti na dědu v MHD

Mladý herec Vojtěch Vondráček (28), syn známého kumštýře Jana (56), se k umění dostal právě díky rodinnému zázemí. Upozornil na sebe ve filmech Stockholmský syndrom, Jan Palach nebo novinkou Arvéd. Žije s herečkou Barborou Bočkovou z Případů 1. oddělení, staví dům a ve volném čase se věnuje práci se dřevem.

Jeho otec Jan se stal před nedávnem hlasem pražské MHD a Vojtěch je na něj pochopitelně pyšný. „Pro tátu je to velká satisfakce. On je rodilý Libeňák a Pražák a teď se zapíše do historie. Ale co podotknul, bylo: ,To je všechno hezké, ale počkejte, až pojedete z mého pohřbu!' Odpověděl jsem mu: ,Neboj, tati, pojedeme s tebou na konečnou,‘" směje se mladý herec v našem rozhovoru.

Vojtěch už se těší, až s ním metrem nebo tramvají pojedou i jeho děti„Jednou budu mít děti a hrozně rád jim budu připomínat, že tam je s nimi i dědeček. Táta je úžasný chlap, proto jsem rád, že tady s námi ještě dlouho bude. Naštěstí má před sebou spoustu let. Můžu potvrdit, že je v kondici," poukazuje Vojtěch Vondráček.

Oskar Hes (24) buduje hereckou kariéru

Syn zesnulého choreografa a tanečníka Richarda Hese (†50) Oskar rovněž kráčí ve šlépějích svého otce. Aktuálně ho můžeme vidět v seriálu Král Šumavy„Já příběh Krále Šumavy neznal, a nevěděl jsem dokonce nic o pohraniční stráži, protože v Praze ten příběh tolik nerezonuje. V historii o tom ani není moc zmínek a nepatří to k běžnému učivu. Oslovil mě režisér David Ondříček a začali jsme se o to téma zajímat," popisuje mladý herec v rozhovoru pro Lifee.cz.

„Šli jsme do hloubky, četli jsme knížky a další zdroje. Přípravy probíhaly od prvních čtených zkoušek až po střílení, kurzy vaření nebo jízdy na motorce," vzpomíná Oskar, kterého jsme mohli vidět také v minisérii Božena nebo ve filmech Dukla 61 a Po čem muži touží 2.

Ondřeje Brzobohatého (39) pojí s otcem divadelní prkna

V druhé řadě seriálu Iveta, který mapuje život Ivety Bartošové, se Ondřej Gregor Brzobohatý představí v roli skladatele Ladislava Štaidla. Také Ondřejův život bulvární média poznamenala, ale jak sám říká, hroutit se z toho nehodlá. Táta byl přeci jen pro mě vzor. Vnímal jsem ho jako chlapáka, který se jen tak z něčeho nepodělá,“ vzpomíná Gregor Brzobohatý na otce Radoslava.

S tátou jej pojí také stejná divadelní prkna – zatímco Radoslav exceloval v Hudebním divadle Karlín v roce 1999, Ondřej se zde nedávno nově představil divákům v hlavní roli muzikálu Legenda jménem Holmes, který sám napsal. Nahradil tak Vojtěcha Dyka, jenž inscenaci opustil pro jiné pracovní povinnosti.

Hudebník vzpomíná, že jeho otec s novináři zdaleka nevycházel tak dobře jako on„Velmi dobře si pamatuji, že když v 90. letech začal být bulvár intenzivní, nechtěl se táta ani s nikým fotit. Vůbec! Jeho to tak strašně nebavilo! Když někdo přišel, odmítal ho s tím, že to pošlou do bulváru," říká Ondřej, pro kterého je dnes komunikace s médii běžnou součástí profesního života. Já bulvární média respektuju, to je maximum, co pro to můžu dělat, ale rozhodně je nevyhledávám."

Filip Kratochvíl (27) je prý i díky tátovi slušný člověk

Zpěvačka Lucie Bílá (56) má sedmadvacetiletého syna Filipa, kterého zaměstnává ve svém divadle a jehož otcem je producent Petr Kratochvíl. V rozhovoru pro Lifee.cz hudební legenda vzpomíná na Filipovo dětství a připouští, že někdy bývala až příliš starostlivá a pečující matka.

„Třeba jsem něco uvařila, nakrájela, dala do ledničky, vyfotila MMSku a poslala mu instrukce, kde to najde," směje se dnes Lucie. Pamatuji si, že jednou Filip přišel ze školy a prohlásil: 'Maminko, spolužáci říkají, že jsou jejich rodiče strašně přísní. Ale ty jsi na mě nikdy nekřičela, nikdy jsi mě neuhodila, ani na zadek jsem nedostal.' Tak jsem mu odpověděla: 'A proč bych to dělala? Já když chtěla, abys něco udělal, tak jsi to udělal sám, nemusela jsem tě k tomu nutit. Proto nic takového nebylo potřeba.'“

Lucie také připouští, že mívá tendence o sobě říkat, že nebyla dobrá máma. „Filip se ptá, podle čeho tak soudím. Říkám, že podle své maminky. 'Ne ne, tvoje maminka byla maminka tvoje a tvého bratra, ale ty jsi maminka všech!'" Filip Kratochvíl naopak tvrdí, že by mámu za nic na světě neměnil. Jsem ráda, že to Filip říká. Díky mým rodičům a jeho tátovi Petru Kratochvílovi si myslím, že jsme vychovali slušného člověka."

Matyáš Hložek (29) přešel z modelingu ke zpěvu

Syn zpěváka Stanislava Hložka Matyáš v rozhovoru pro Lifee.cz promluvil o tom, jak jeho rodiči otřásla smrt Hany Zagorové, protože pěnice patřila do úzkého okruhu jejich přátel. „Pro celou naši rodinu je její odchod obrovská rána. Naši to nesou opravdu hodně špatně,“ povzdechl si Matyáš Hložek, úspěšný model a Muž roku 2017.

Hankou Zagorovou jsme se samozřejmě znali, tedy abych to upřesnil, Hanka mě znala od mala. S mými rodiči se stýkali často, ale to si moc nepamatuji, byl jsem opravdu malý," vzpomíná Matyáš. Zagorová si jej dokonce chovala na klíně a jeho rodičům byla s manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou, na svatbě za svědka, když byl Matyášovi rok.

Hložek mladší je dnes dospělý a díky soutěži Muž roku se rozhodl naplno věnovat hudbě. Jde tedy ve šlépějích svého otce. „Do té doby jsem si zpíval jen sám pro sebe a teprve finálový večer a volná disciplína to celé rozsekly. Mělo to úspěch, tak jsem si řekl – proč to nezkusit. Zpívám dodnes. V modelingu už se pohybuji velmi okrajově,“ prozrazuje sympatický zpěvák webu Lifee.cz.

Milan Peroutka (32) na sobě podobu s tátou nevidí

Herec a zpěvák Milan Peroutka (32) se v showbyznysu pohybuje prakticky od narození. Jeho otcem byl totiž bubeník kapely Olympic Milan Peroutka (†49), který nečekaně zemřel po koncertu 4. května 2013.

Tátův odkaz mladý zpěvák nejvíce řešil v době, kdy jeho otce našla babička na zahradě bez známek života. „Začal jsem tu tátovu část v sobě mnohem intenzivněji cítit. Řekl jsem vtip a došlo mi: ‚Ten by řekl taky,‘ vzpomíná Milan Peroutka mladší v rozhovoru pro Lifee.cz.

Fyzickou podobu s tátou si ale Milan nepřipouští. „Vždycky byli lidé, kteří říkali: ‚Ty jsi celá maminka.‘ Jiní ve mně zase více viděli tátu. Takže poznámky na svůj vzhled už neřeším, protože mi zbytečně zavařovaly mozek."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články