Tady bydlí Michal Nesvadba: Domeček v dánském stylu stojí kousek za Prahou a připomíná Kouzelnou školku

Tady bydlí Michal Nesvadba: Domeček v dánském stylu stojí kousek za Prahou a připomíná Kouzelnou školku
Zdroj: Profimedia
Dům mima Michala Nesvadby se nachází pár kilometrů za Prahou, v Průhonicích.Velkou radostí je pochopitelně prostorná zahrada.V domě pochopitelně nechybí Michalovy typické výtvory z barevné lepicí pásky.Manželka Andrea je Michalovi velkou oporou a on jí něžně přezdívá batůžek.+ 10 fotek+ 11 fotek

Michal Nesvadba bydlí s manželkou Andreou v prostorné dřevostavbě v Průhonicích poblíž zámeckého parku. Dům si komik z Kouzelné školky sám projektoval a jeho velkou pýchou je také prostorná zahrada. Nechybí na ní dřevěná veranda, kde rodina ráda tráví společné chvíle. Svébytným zákoutím je Michalova pracovna, kde se rodí všechny barevné rekvizity a také nápady na dětské pořady.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 02. 2023 08:00

Mim a oblíbenec dětských diváků Michal Nesvadba má dnes kromě již dospělé dcery Josefíny (34) a vnuků Michala (8) a Kristiána (5) také syna Marka (12), kterého si pořídil s druhou manželkou Andreou.

Michal Nesvadba rekonstruoval kuchyň

Právě paní Andrea také s láskou pečuje o rodinný dům, kde Nesvadbovi bydlí už 16 let. Jak uvedli v rozhovoru pro Bleskkuchyň prošla rekonstrukcí, a to na úkor pokoje pro hosty, který aktuálně připomíná spíše skladiště. Žena Michala Nesvadby totiž velmi ráda vaří a peče, přičemž její choť zase dobré jídlo rád ochutnává. Aktuálně je kuchyň vybavena sklokeramickou deskou a vyvedena v bílo-hnědém odstínu.

V pracovně nechybí výtvory z lepicí pásky

Interiér zdobí ve velké míře rodinné fotografie. My se totiž na umění neshodneme. Já bych sem něco dala, Michalovi by se to nelíbilo, ale rodinným obrázkem nepohrdne a mně to taky dělá dobře. Ovšem Michalova pracovna je umění plná," poukazuje paní Andrea.

Pracovna Michala Nesvadby, kde se rodí všechny nápady na dětské pořady i výpravné show, je místem plným inspirace. Pochopitelně ani zde nechybí rekvizity vyrobené z komikových oblíbených barevných lepicích pásek. Dominantu Michalovy pracovny tvoří velký obraz hnědých kalhot, které jeho televizní postavu tolik charakterizují.

Dcera neměla tušení, že je Michal Nesvadba slavný

Z příjemného prostředí domku je evidentní, že děti hrají v rodině prim. Ostatně, na zahradě nechybí dětské hřiště. Paradoxně děti ani vnuci Michala Nesvadby jeho dlouholetou televizní kariéru tolik neprožívají.

„Moje dceruška Pepina tátu v televizi nikdy moc neviděla – nebylo jí to dopřáno. Když byla v nějakých 14 letech omylem na mém představení, protože jsem potřeboval pomoct, tak se tomu smála. Říkala: ,To ani nevím, že děláš!‘,“ vypráví oblíbený dětský hrdina v rozhovoru pro Lifee.cz. „Ani mí vnuci nejsou závislí na mé tvorbě – možná to ani netuší. Pro ně nejsou žluté tričko a hnědé kalhoty žádným symbolem.“

Nová éra Michala Nesvadby a konec Kouzelné školky

Hodně lidí také překvapila zpráva, že od července letošního roku Michal Nesvadba končí v Kouzelné školce. Dětský pořad, na kterém vyrostlo hned několik generací dětí, opouští mim po dlouhých 24 letech. Rozhodnutí udělal sám.

„Jednoho dne jsem si řekl – Michale, už tě tam bylo dost. Popravdě řečeno už jsem unavený. Ne tvůrčím způsobem, ale ono to vyžadovalo určitý režim, kdy jsem každý měsíc musel vytvořit pět scénářů – psal jsem si to sám a nikdo z mých kolegů to takhle nedělá. Byl jsem dlouho pod jistým tlakem, dal jsem tomu všechno a miloval jsem to, jel jsem na 100 %," vysvětluje umělec v našem rozhovoru. Najednou jsem si řekl – rád bych se trochu oprostil, měl pro sebe celý měsíc a dělal si, co uznám za vhodné."

Energii teď Michal raději vloží do zbrusu nového pořadu Smějeme se s Michalem, který vysílá kanál ČT :D, zábavných show pro děti, které probíhají po celé republice, a zahálet určitě nebude ani ve svém domku - velká zahrada a rekonstrukce kuchyně, u toho člověk jistě přijde na jiné myšlenky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články