Tereza Dočkalová, glosátorka genderových témat: Lidé mi vzkazují, abych se proboha učesala

Tereza Dočkalová, glosátorka genderových témat: Lidé mi vzkazují, abych se proboha učesala
Zdroj: Herminapress
Tereza Dočkalová získala cenu Thálie v roce 2011 a také v roce 2017.V roce 2018 jí cenu Thálie předával slovenský herec Milan Kňažko.Tereza Dočkalová tvrdí, že má natolik jemné vlasy, že občas neví, co s nimi. Herečka se po mateřské dovolené vrací na divadelní prkna.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herečka a moderátorka Tereza Dočkalová (34) oslnila televizní a internetové diváky svou vyřídilkou v satirických pořadech Branky, body, kokoti a Kokoti na neděli. Úderně zde glosuje témata rovnosti pohlaví a práv menšin. Čelit ale občas musí i tvrdé kritice. Svěřila se s tím v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 05. 2022 14:30

Držitelku dvou cen Thálie a mámu roční Berty jsme vyzpovídali během příprav na slavnostní zahájení filmového festivalu Febiofest. V pražském salónu Franck Provost si nechala připravit make-up, kterému dominovaly nejen dvě originálně umístněné tečky, ale také výrazná rtěnka.

Jak jste pojala letošní líčení na Febiofest?

Myslíte ty dvě tečky na obličeji? Je to líčení, které se mi vždycky hrozně líbilo, často ho vídám a nechávám si ho dělat i v divadle. Dnes jsem je o to požádala. O šperky s perličkami se postarala moje kamarádka Gabriela Lhotáková.

Nosíte vůbec denně make-up?

Ano, je to v rámci nějakého komfortu nebo výzbroje, když jde člověk do společnosti. Mám pocit, že to je více potřeba než dřív. Na druhé straně musím vybírat takový typ líčení, který vypadá, jako by tam nebyl. Jen lehce a v rámci sjednocení pleti.

Nedávno jsme psali o tom, že se do společnosti vracejí rtěnky. Nosila jste je i před pandemií covidu a příchodem roušek?

Rtěnky nevyhledávám, ale někdy se člověk probudí a ví, že ven půjde s červenou pusou. Takže ji občas nosím. Určitě to není součást image nebo postavení. Spíš je to o pocitu, že se za to líčení potřebuju schovat.

Jak se na vašem vztahu k líčení a kosmetice projevilo mateřství?

Myslela jsem, že po dětech přijde větší změna, ale pokud je, tak bude tak hluboká, že o ní nevím. Po roce a půl jsem se vrátila tam, kde jsem byla. A můžu s potěšením konstatovat, že jsem úplně stejná.

Jak se staráte o své vlasy? Barvíte se vůbec?

Mám na vlasech balayage. Mám skvělého kadeřníka, kterého zbožňuji a který odvádí skvělou práci. Pravda, nechodím k němu do jeho niche salonu tak často, aby to bylo vidět. Je to spíše taková milá tradice. Jmenuje se Honza Balcařík.

Jak byste své vlasy popsala?

Mám velmi jemné vlasy a i když se ráno učešu, za dvě hodiny už to tak nevypadá. Když potom nahrávám Branky, body, kokoty, píšou mi lidé do komentářů: 'Proboha, učeš se!' Je to tak silný komentář, že jsem si z něj už udělala hashtag.

Kde vás aktuálně mohou diváci vidět?

Pořád hraji v Divadle pod Palmovkou, i když v o poznání méně inscenacích. Je to samozřejmě ovlivněné tím, že jsem se stala mámou. Moderuji také pořad Protivné sprosté matky na ČT a samozřejmě je tu má vlajková loď Kokoti na neděli. Lidé mě mohou najít buď na internetu nebo v divadle.

Je to pro vás změna účinkovat ve veřejnoprávní televizi?

Ne, to vůbec. V České televizi už jsme dělali pořad Bankovkovi pro ČT Déčko, který má děti vzdělávat ve finanční gramotnosti. Je to hraná tvorba a žádnou změnu v tomto směru nepociťuji. Ale ano, je to pro mě také určité vystoupení z komfortní zóny, protože jsem moderátor-amatér. Díky tomu si dávám velký pozor, aby to tak nevypadalo.

Takže chcete být víc herečkou nebo moderátorkou?

Tak to nemám, žádné preference. Chci být šťastný člověk, který může být svědkem dobrých projektů.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články