Topmodelka Tereza Maxová prozradila, co dělá, když se zbytek rodiny nedívá. Jak se udržuje krásná?

Topmodelka Tereza Maxová prozradila, co dělá, když se zbytek rodiny nedívá. Jak se udržuje krásná?
Zdroj: Herminapress
Topmodelka Tereza Maxová prozradila webu Lifee.cz, jak se během pandemie covidu a série home officů udržovala krásná.Terezu Maxovou jsme potkali ve známém pražském knihkupectví, kde křtila knihu Teri Bear s podtitulem Tajemství modré krabice. Vznik knihy iniciovala její nadace a autorkou je spisovatelka Alena Mornštajnová (vpravo).Tereza Maxová se ve své nadaci dlouhodobě věnuje dětem z dětských domovů. Medvídek Teri Bear, o kterém vypráví nová kniha, je maskotem nadace.Nadace každoročně pořádá běhy Prahou, jejichž výtěžek putuje na dobročinné účely. Tereza Maxová nikdy nesmí chybět v popředí. + 6 fotek+ 7 fotek

Topmodelka Tereza Maxová (50) dělí svůj čas mezi rodinu a péči o nadaci, která v posledních měsících a letech zažívá velké veletoče. Webu Lifee.cz prozradila, jak se během lockdownu a nucené práce z domova udržovala krásná a v dobré náladě. A také, co dělá, když se zbytek rodiny nedívá...

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 03. 2022 08:00

Topmodelka Tereza Maxová přišla tento týden na křest nové knížky pro děti ve sněhobílém overalu z dílny své oblíbené návrhářky Kláry Nademlýnské. A vypadala jako vždy fantasticky!

Tereza Maxová čas v lockdownu zužitkovala

„Myslím, že pro ženu je důležité udržovat se krásná – už pro ten pocit. Člověk to během lockdownu vlastně nedělal pro ostatní, ale sám pro sebe. Já jsem ten čas plně využila," prozrazuje Maxová, která během pandemie koronaviru pokřtila svoji autobiografickou knihu Tereza. „Věnovala jsem se dětem a rodině," říká topmodelka, která vychovává s developerem Burakem Oymenem dvě děti, dceru Mínu (12) a syna Aidena (10). Nejstaršího syna Tobiase (21) má z prvního manželství s tenistou Frederikem Fetterleinem.

Tereza Maxová propadla literatuře pro děti

Podle Terezy je nejvzácnější čas ten, který žena může věnovat výhradně sama sobě. Když nepracuje ani necestuje. Snažím se pečovat nejen o svůj vzhled, ale také o duši. Věnuji se proto meditaci, sportu, dlouhým procházkám, čtu a dívám se na filmy nebo dokumenty, které zajímají mě a ne zbytek rodiny," naráží topmodelka na časté a úsměvné spory, které se v rodinách běžně vedou ohledně televizního programu.

Vkus na knihy nemá Tereza vyhraněný - aktuálně například propadla literatuře pro děti. „Knížka je pro mě v těchto dnech obrovská radost, protože pro většinu lidí je rychlejší kouknout se třeba na telefon. Jako dítě jsem měla hrozně ráda pohádky. Takovou tu klasiku, jako Ferda mravenec nebo Děti z Bullerbynu," vzpomíná topmodelka na dětství. „Ve škole potom přišla povinná četba a k té jsem měla docela odpor," přiznává bez uzardění.

Všechno se zlomilo, když v začátcích modelingové kariéry zažila první delší odloučení od domova. „Když jsem odjela do Paříže, tak mi hrozně chyběl český jazyk. V osmnácti letech jsem se proto vracela k povinné četbě. Otevřela jsem si Tolstého a Dostojevského. Musí na to přijít správná doba a člověk musí dospět," míní Tereza Maxová, která se svou nadací pokřtila knihu pro děti Teri Bear s podtitulem Tajemství modré krabice.

Soutěž o knihu s podpisem Terezy Maxové

Hlavním hrdinou je pochopitelně maskot Nadace Terezy Maxové, červený medvídek Teri Bear. Ten zažívá různá dobrodružství a hledá domov, podobně jako děti z dětských domovů, které nadace dlouhodobě podporuje. Část výtěžku z prodeje knihy k nim samozřejmě poputuje. Autorkou díla je uznávaná a oblíbená spisovatelka Alena Mornštajnová, se kterou vám brzy přineseme rozhovor. Sama Tereza Maxová přiznává, že knihu přečetla jedním dechem. „Opravdu to není jen knížka pro děti. Každý si tam něco najde," poukazuje.

Pokud máte zájem o knihu s podpisy Terezy Maxové a Aleny Mornštajnové, neváhejte se zapojit do naší soutěže na Instagramu Lifee.cz, která startuje v pátek 25. března 2022. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články