Tragické mládí Ala Pacina: Každé ráno jsem se probouzel s pocitem, že se nenávidím, vzpomíná herec

Tragické mládí Ala Pacina: Každé ráno jsem se probouzel s pocitem, že se nenávidím, vzpomíná herec
Zdroj: Wikimedia Commons/Theater Company of Boston, Public domain
Ďáblův advokát: Kevin Lomax (Keanu Reeves) je úspěšný právník, kterému se splnil sen. Konečně dostal místo ve velké advokátní kanceláři. Jeho šéf John Milton (Al Pacino) však skrývá nejedno děsivé tajemství. Kevin Lomax nosí zprvu obleky světlé barvy, později však přejde na černou jako jeho nadřízený. Prý je to kvůli tomu, že postupně propadá zlu. Keanu Reeves se kvůli angažování Ala Pacina vzdal části svého honoráře za drama Ďáblův advokát.Charlize Theron musela před a během natáčením dramatu Ďáblův advokát podstoupit několik sezení s psychologem. Ten ji učil, jak zahrát schizofrenní osobu. + 2 fotky+ 3 fotky

Al Pacino proslul zejména rolemi ve filmech Kmotr a Zjizvená tvář. Ženy na něm přitahovala jeho nespoutanost, rebelství a charisma. Než se však mohl objevit na stříbrném plátně, čekala ho nejedna perná chvilka. Dokonce si jistou dobu vydělával prodáváním svého těla jedné starší dámě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 04. 2022 11:00

Ne každý se narodí se stříbrnou lžičkou v puse a takový Al Pacino by o tom mohl vyprávět. Na začátku své herecké kariéry neměl na nájem a ani na jídlo, a tak se rozhodl, že se začne prodávat. Nenabízel se však na ulici, ale domluvil se s jednou postarší sicilskou dámou.

Al Pacino a starší dáma

Ta mu za jeho ”služby” umožnila bydlet u sebe doma. Jídlo bylo samozřejmě taktéž součástí jejich vzájemné domluvy. „Každé ráno jsem se probouzel s pocitem, že se nenávidím,” cituje herce web Metro.co.uk. Neměl ale zřejmě jinou možnost. Opustil školu, aby šel za svým snem. A vrátit se domů s nepořízenou by byla asi mnohem větší ostuda. Doma mu totiž tvrdili, že herectví není pro chudé lidi.

Školník i komik Al Pacino

Zajištěním střechy nad hlavou a jídla však neměl Al Pacino zdaleka vyhráno. Aby si mohl zaplatit hereckou školu, musel se nějakou dobu živit i jako školník. Ale ani pak se mu ještě dveře do filmového průmyslu neotevřely. Na úplném počátku své umělecké dráhy se věnoval takzvané stand-up komedii.

Do smíchu mu ale určitě nebylo, když musel ve svých dvaceti letech strávit za mřížemi tři dny. Policie ho totiž nachytala se zbraní v autě. Až po několika dnech strážníci zjistili, že to byla pouhá rekvizita.

Al Pacino přišel o matku i dědečka

O rok později čekala Ala Pacina velká rána. Zemřela mu matka, bylo jí pouhých 43 let. Další rok pak přišel o milovaného dědečka. Dlouho se s tím nedokázal vypořádat. Bylo to pro něj nejtěžší období v životě. Přesto se nevzdal svého snu a vstoupil na doposud neprobádané území herectví. Čekala ho řada odmítnutí. Nevzdal se však své vysněné cesty, na jejímž konci přišly role, jež mu zajistily celosvětovou slávu.

Ďáblův advokát s Alem Pacinem a Keanu Reevesem

Na mistrovství Ala Pacina se může podívat i ve filmu Ďáblův advokát. Mladý a úspěšný právník Kevin Lomax (Keanu Reeves) dokáže vysekat z průšvihu kohokoli, dokonce i učitele, který doopravdy sexuálně obtěžoval svou studentku. Když pak se svou manželkou slaví v baru, osloví ho jistý John Milton (Al Pacino). Má pro něj skvělou nabídku. Chce, aby nastoupil do jeho prestižní právní firmy. Na film Ďáblův advokát se můžete podívat dnes ve 22:25 na Nova Cinema.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Al Pacino

Metro.co.uk: Al Pacino: ‘I used to sell my body’

Grunge.com: The Tragic Real-Life Story Of Al Pacino

Brightside.me: 21 Facts About the Bold Al Pacino Who’s Been Living By His Own Rules for 80 Years

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články