Tvrďák Ondřej Vetchý (60) má slabost pro knížky: Propadl detektivkám a od dětství miluje Škvoreckého

Tvrďák Ondřej Vetchý (60) má slabost pro knížky: Propadl detektivkám a od dětství miluje Škvoreckého
Zdroj: Se souhlasem České televize
Herec Ondřej Vetchý se na tiskové konferenci u fotostěny pozdravil se svou kolegyní, herečkou Barborou Bočkovou, která do Případů 1. oddělení ve třetí sérii nastupuje jako první žena v týmu kriminalistů.Ondřej Vetchý nás na tiskové konferenci zaujal velkými svaly, na kterých podle všeho pravidelně pracuje.Ondřej Vetchý se prý během natáčení rád špičkoval s kolegou Miroslavem Hanušem.Herec na tiskové konferenci překvapil svou otevřeností.+ 3 fotky+ 4 fotky

Ondřej Vetchý se od 5. září znovu vrací na obrazovku České televize v roli majora Kozáka. Třetí série Případů 1. oddělení přinutila herce vážně přemýšlet nad tím, proč jeho postava nemá milostnou zápletku. Prozradil také, proč v dětství tolik miloval detektivky, a co ho nejvíce šokovalo na vraždách, které skutečně otřásly Českem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 08. 2022 12:00

Málokdo by do svalnatého drsňáka Ondřeje Vetchého (60) řekl, že od dětství miluje knížky. Obzvlášť rád prý má detektivky. Detektivky miluji. Třeba příběhy Josefa Škvoreckého a Jana Zábrany, protože mám rád, když mohou být čtenáři interaktivní. Když na základě indicií mohou sami pátrat po pachateli, po motivech zločinů. To jsem miloval už jako kluk," vzpomíná herec na své dětství v oficiálních materiálech České televize.

Ondřej Vetchý má slabost pro detektivy - borce

„Naopak nemám rád ty příběhy, ve kterých je vrah odhalený už na začátku. Ty pro mě ztrácí kouzlo," dodává Vetchý, kterého budeme moci od 5. září znovu vídat na televizní obrazovce v nové, třetí sérii oblíbeného seriálu Případy 1. oddělení. „Když ale společně s vyšetřovatelem odhaluji indicie a mohu s ním pátrat po pachateli, tak to je pro mě vzrušující. A když je k tomu ještě nějaká přidaná hodnota, jako humor, nebo ten detektiv je borec, tak je to pro mě jako čtenáře o to víc atraktivní."

V seriálu raději žádný vztah nemá, aby nebylo dusno

Zda Vetchý narážel s „detektivem - borcem" na svoji seriálovou postavu majora Kozáka, to není jisté. On sám totiž na tiskové konferenci prohlásil, že má zajisté také hodně špatných vlastností. V seriálu ovšem nemá milostnou zápletku, což je podle herce jedině dobře. „Myslím si, že když nemá vztah, jsme ušetřeni těch jeho negativních věcí. Možná je vdovec, a pokud ne, tak by byl určitě rozvedený, protože by ho ta žena kopla do zadku, protože vůbec není doma," přemítal Vetchý velmi otevřeně. Tahal by si práci domů a neplnil by doma povinnosti manžela a otce rodiny. Tohle řešení je taková mazanost od tvůrců, tím majora Kozáka očistili a on se může věnovat jen své práci,“ míní Vetchý. Dodává také, že by se v 95 % zachoval podobně jako svá seriálová postava.

Vetchý byl v šoku z brutality pachatelů

Detektivní série Případy 1. oddělení je natočena podle skutečných případů, které se v české kriminalistice objevily. O to víc Ondřeje Vetchého scénář zasáhl. Šokovalo mě jich mnohem víc než jen jeden. Většina případů hlavně brutalitou pachatelů. Třeba, když při rekonstrukcích naprosto neosobně a cynicky popisují, jak tu kterou vraždu provedli," popisuje v materiálech České televize. Někdy u toho mají dokonce pocit, že jsou vlastně dobří, výjimeční. Ta ztráta lidského rozměru a lidské sounáležitosti je neméně šokující."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články