Veronika Žilková o synovi Vincentovi: On je moje zlato, mám ho místo šperků

Herečka Veronika Žilková přišla na Českého lva v doprovodu syna Vincenta Navrátila.Vincent říká, že je na maminku pyšný.Veronika Žilková zazářila v šatech od návrhářského dua Poner.Veronika Žilková si pozornost médií v Rudolfinu užívala.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Veronika Žilková (61) přišla na předávání cen Český lev vůbec poprvé v doprovodu syna Vincenta (25). Jak prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz, prostory Rudolfina jim nejsou cizí, protože krátce před porodem zde Veronika roku 1997 nejen přebírala křišťálovou sošku, ale se synem také absolvovala koncert. Těhotné dceři Agátě Hanychové (37) by každopádně nic podobného nedoporučovala.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 03. 2023 10:06

Herečka Veronika Žilková se v prostorách pražského Rudolfina třpytila ve zlatých flitrových šatech od návrhářského dua Poner a za svůj největší šperk označila syna Vincenta. „Šperky mi chybí, protože je nemám, a kabelku nemám, protože ji nemám. A můj syn, on je můj šperk, to je moje zlato," chválila svůj doprovod. Její největší šperk je její drahokamové srdce," oplácel Vincent své mamince.

Veronika Žilková s Vincentem to měli na háku

Že by měl Vincent z maminčina doprovodu trému, si nepřipouštěl, třebaže se oba ocitli v centru pozornosti médií. „Pojali jsme to vesele, rodině, tradičně. Máme to zdravě na háku, takže jsme si to přišli hlavně užít. Máme zde spoustu přátel, Rudolfinum je krásné a mohli jsme se hezky obléknout," vysvětloval mladý herec a Veronika se v jeho přítomnosti dmula pýchou.

Veronika Žilková vzpomínala na otce flétnistu

Vinca je velmi zábavný. Víte, u nás v rodině je nejdůležitější humor a myslím, že to je náš největší rodinný klenot. Umíme si ze sebe dělat legraci. Zrovna do tohoto prostředí nejdeme v žádném stresu. Můj tatínek hrál ve filharmonii a já v Rudolfinu v podstatě vyrostla. Je to pro mě úžasná návštěva krásné koncertní síně," vzpomíná Veronika, jejíž otec Václav byl pedagog a flétnista. Není divu, že herečka po něm podědila lásku k vážné hudbě. Ovšem ne tak Vincent.

Před porodem na Českém lvu i koncertě

„Když jsem s Vincentem byla v devátém měsíci, tak kromě toho, že jsem dostala Českého lva dva dny před porodem, jsem s ním pět dnů před porodem byla tady na koncertu. Někdo mi totiž řekl, že se má dětem pouštět vážná hudba," vyprávěla Veronika, zatímco Vincent vedle ní značně znejistěl v obavě, co na to říct. „Ale on mě tak strašně kopal, že jsem odešla. Pochopila jsem, že bude mít radši rock," glosuje herečka.

Nezatěžujte děti výběrem své hudby, radí Žilková

Dceři Agátě Hanychové, která co nevidět přivede na svět svého třetího potomka, by každopádně podobné experimenty nedoporučovala. „Moc se mi to neosvědčilo. Nemůžete děti v prenatálním stadiu zatěžovat výběrem své hudby. Já nevěděla, co má rád. A sekla jsem se, Bach to nebyl," pobavila herečka.

A která vlastnosti dokáže Vincenta na mamince spolehlivě vytočit? „Je dokonalá. Já nikdy nedosáhnu toho světla, které ona vrhá, a budu navždycky žít pouze v jejím stínu," zalichotil mamince jako pravý gentleman.

Související články

Další články