Zásnuby českých celebrit: Kdo se připravoval půl roku, kdo dostal vynadáno a kdo si jich vůbec nevšiml?

Zásnuby českých celebrit: Kdo se připravoval půl roku, kdo dostal vynadáno a kdo si jich vůbec nevšiml?
Zdroj: Herminapress, Showpix/koláž Lifee.cz
Moderátorku Moniku Leovou požádal partner Martin Košín o ruku během dovolené v Austrálii. Do písku napsal vzkaz a na pláži také před Monikou poklekl.Moderátorka Eva Perkausová se zasnoubila s podnikatelem Ivanem Heckem na Maledivách. Nedávno si v tropech také řekli své ano a dnes už jsou manželé.Marek Ztracený při žádosti o ruku rozhodně netroškařil. Svou vyvolenou Marcelu oslovil před vyprodanou O2 arenou.Slovenská moderátorka Adéla Banášová, dnes už Vincze, se dočkala zásnub v přímém přenosu ranní show.+ 5 fotek+ 6 fotek

Za deset dnů zde máme svátek zamilovaných, svatého Valentýna, a v životě není romantičtější chvíle než zásnuby. Pojďte se s námi podívat, při jaké příležitosti prstýnek dostaly či věnovaly známé české osobnosti. Některé z nich vás zaručeně pobaví a utvrdí v tom, že ne vždy život připomíná sladkobolný film o lásce.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 02. 2022 11:30

Deset let uplyne od slavné scénky, na kterou málokterý televizní divák zapomene. Moderátor Míra Hejda tehdy vyskočil z krabice v přímém přenosu Snídaně s Novou a přítelkyni Zorku, která ten den vysílala, požádal o ruku. Zorka novinářům později přiznala, že z celé události byla v takovém šoku, že po zbytek vysílání prakticky nepromluvila.

Míra Hejda se k žádosti odhodlával půl roku

„Věděl jsem to asi půl roku a jen to kolečko ředitelů na Nově trvalo asi dva měsíce, než to schválili, takže to bylo docela náročný, ale pak už to šlo," vzpomíná moderátor na serveru iDNES. Dodává, že se mu plán podařilo utajit před většinou přátel i televizního štábu. Míra Hejda tak nakonec může být rád, že se nejen zapsal do historie televizní zábavy, ale také celému národu ukázal, jak velký romantik v něm dřímá. Zorko, toho ti musí závidět úplně každá!

Veřejné prohlášení je větší závazek, soudí Vincze

Podobnou taktiku o pár let později zvolil i slovenský moderátor Viktor Vincze, když během ranního vysílání Markízy poklekl před kolegyní Adélou Banášovou. Také ta po prvotním šoku zašeptala ano a celé Slovensko ten den neřešilo nic jiného. Portálu Gaudeo.sk později Vincze vysvětloval: Odjakživa jsem chtěl svou nastávající požádat o ruku veřejným způsobem. V případě Adély jsem k tomu měl o jeden důvod víc - chtěl jsem, aby všichni viděli, že to s ní myslím vážně. Takové veřejné prohlášení je totiž zavazující."

Žádost před vyprodanou O2 arenou

Snad nejromantičtější žádost o ruku zosnoval zpěvák Marek Ztracený, když svoji přítelkyni a matku svého syna Marcelu požádal o ruku během svého koncertu před vyprodanou O2 arenou. Marcelu tím ale natolik zaskočil, že ji později musel v zákulisí ujišťovat, že nešlo o žert nebo reklamní fígl„Přišla do šatny a říkala, že vůbec neví, co jsem tam říkal. Bála se, že to bylo jen pro kamery,“ svěřil Marek Ztracený Blesku.

Hana Zagorová byla při zásnubách ještě vdaná

O poznání méně romantické byly zásnuby Hany Zagorové a Štefana Margity„Štefan za mnou přišel a oznámil mi datum naší svatby 6. června. Dostala jsem záchvat smíchu a zeptala se ho, jestli mu nevadí, že jsem vdaná," prozradila zpěvačka Blesku. V té době totiž ještě byla oficiálně manželkou Vlastimila Harapese, termín svatby ale se Štefanem nakonec stihli - vzali se 22 hodin po Hančině rozvodu.

Marešovy zásnuby: Romantika ve dvou, pak před fanoušky

Moderátor Leoš Mareš vsadil na klasiku a svoji vyvolenou Moniku požádal o ruku při romantické večeři ve dvou. Pokud si tedy odmyslíte, že se o tento intimní okamžik později se vší pompou podělil na Instagramu s více než milionem fanoušků.

Moderátor se nejprve ve Dvoře Králové zeptal Moničina tatínka, zda může jeho dceru požádat o ruku, a potom s nic netušící přítelkyní odjel do hotelu v Mariánských Lázních. Po večeři následoval ohňostroj na terase a rozezněla se jejich oblíbená píseň od Coldplay. „Když přišla TA chvíle, vyndal jsem krabičku. Monika mi pak řekla, že jí to vůbec nedošlo. Viděla krabičku, ale myslela si, že to je nějaký dárek. No a pak už jsem klečel...," popisuje událost Mareš na své Instagramu.

Halina Pawlowská si žádost o ruku špatně vyložila

To spisovatelka Halina Pawlowská ani nezaznamenala, že je zasnoubená! Šest let po smrti jejího manžela se k romantickému gestu odhodlal její přítel Karel Czaban, který své vyvolené věnoval prstýnek. Že jde o zásnubní kousek, si Halina připustila až během rozhovoru pro bulvární server Super.cz. „Dostala jsem od něj prstýnek. Ale nenapadlo mě, že je zásnubní... já jsem mu dala hodinky," vyprávěla Halina bezelstně. Vzápětí připustila, že prstýnek asi bude opravdu zásnubní a že by jí vlastně nevadilo vdát se podruhé.

Které další české celebrity zažily netradiční zásnuby, na to se podívejte do naší fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články