Zemřela Nela Moravcová. Do poslední chvíle snila o chůzi, lásce a dcerce Agátě, vzpomíná Miluše Bittnerová

Zemřela Nela Moravcová. Do poslední chvíle snila o chůzi, lásce a dcerce Agátě, vzpomíná Miluše Bittnerová
Zdroj: Lifee.cz/Na kafeečko

Zemřela Nela Moravcová (†31), osudem těžce zkoušená žena, kterou roku 2017 bestiálně znásilnil soused a v důsledku následného pokusu o sebevraždu se ocitla na vozíku. Smutnou novinu oznámila na jejím instagramovém účtu její matka. Nelina smrt redakci Lifee.cz velmi zasáhla, ještě v srpnu minulého roku totiž o svých traumatech promluvila v talkshow Na kafeečko. Moderátorka Miluše Bittnerová s ní stále udržovala kontakt. „Po všech těch hrůzách, které prožila, jsem vůbec nechápala, kde se ta její síla žít bere," vzkázala prostřednictvím Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 04. 2022 10:00

O úmrtí Nely Moravcové informoval jako první web Extra.cz„Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22. dubna 2022 ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších," vzkázala přes instagramový účet Moravcové její rodina.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nela Mora (@moravcova_nelaa)

Své trápení se rozhodla ukončit skokem z okna

Nela Moravcová bojovala od čtrnácti let s anorexií a v osmnácti byla poprvé znásilněna. Tenkrát o tom nikomu neřekla. Druhé znásilnění prožila v roce 2017, kdy do jejího bytu vtrhl soused a ohrožoval ji kuchyňským nožem.

Od té doby trpěla posttraumaty a své trápení se rozhodla ukončit skokem z okna. Pokus o sebevraždu přežila, skončila ale na vozíku. Navštěvovala neurorehabilitace, na které prostřednictvím dárcovské platformy Donio vybrala od veřejnosti téměř tři miliony korun. Do poslední chvíle pomáhala a inspirovala ostatní.

Nela Moravcová očima Miluše Bittnerové

„Nelina smrt mě velmi zasáhla. Opravdu jsem věřila, že se jí sny splní," říká moderátorka talkshow Na kafeečko Miluše Bittnerová. Ta s ní měla v rámci svého pořadu možnost hovořit v srpnu minulého roku. „Měla sny. Sen o chůzi, sen o bydlení, sen o focení, sen o lásce, sen o malé dcerce jménem Agáta, sen o normálním obyčejném životě," vzpomíná Bittnerová v slzách v rozhovoru pro Lifee.cz. Její křehkou duši si oblíbila a s Nelou byla v kontaktu i nadále.

Oporou byl Nele Moravcové přítel Ondra

Na vozíku v tom srpnu seděla krásná, usměvavá mladá žena. Byla tam s přítelem Ondrou, který se k ní choval velmi galantně. Celkově působili jako zamilovaný pár, který se doplňuje, po sobě pokukuje a je mu vlastně hezky," popisuje chvíle, které se statečnou dívkou strávila. „Zatímco já bojovala se slzami, protože Nelina zpověď byla neskutečně dojemná, oni působili šťastně. Takové to štěstí zamilovaných. Bylo mi moc líto, že jim to nevyšlo," vzkazuje moderátorka.

Před smrtí znovu bojovala o chůzi

Jestli někdo dostal od života naloženo, byla to právě Nela. Narodila se předčasně a hned musela dohánět ostatní. Nožičky křivé, zasádrované a první boj o chůzi, který vybojovala. Před smrtí opět bojovala o chůzi. Tentokrát se to nepovedlo," smutně uzavírá Miluše Bittnerová.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články