Zpátky do devadesátek: Exkluzivní pohled do zákulisí muzikálu Jesus Christ Superstar

Zpátky do devadesátek: Exkluzivní pohled do zákulisí muzikálu Jesus Christ Superstar
Zdroj: Se souhlasem Pavla Poláka
Kolegy přišel před divadlo podpořit Dracula Daniel Hůlka. Zleva Pavel Polák (Pilát Pontský), Bára Basiková (Máří Magdalena) a Tomáš Trapl (Jidáš).Báru Basikovou (Máří Magdalena) přišel na představení podpořit bývalý manžel Jaromír Pizinger (vlevo). Nové karlínské nastudování, Ježíš Kamil Střihavka pózuje s Máří Magdalenou Bárou Basikovou.Kamil Střihavka na archivním snímku z divadla Spirála.+ 16 fotek+ 17 fotek

V 90. letech se v pražském divadle Spirála začal hrát světový muzikál Jesus Christ Superstar. A způsobil skutečnou revoluci. Jak se před osmadvaceti lety jeho hvězdy bavily v zákulisí? Poznali byste je dnes?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 01. 2022 09:00

Každý, kdo se v letech 1994 až 1998 objevil na pódiu v muzikálu Jesus Christ Superstar, se stal přes noc hvězdou. Kamil Střihavka, Dan Bárta, Bára Basiková nebo Bohouš Josef. Původní inscenace v pražské Spirále měla 1288 repríz a vidělo ji více než 850 000 diváků," uvádí pro Lifee.cz tiskový mluvčí původního projektu a autor knihy Jesus Christ Superstory Jaroslav Panenka.

Rocková opera se hraje dodnes

Zájem však neopadl ani po letech. Muzikál z pera Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice touží vidět všichni, od babiček až po jejich vnoučata. Celé tři generace tak společně usedají v divadle a nechávají znovu a znovu zemřít Ježíše na kříži. Legendární rocková opera se v lehce pozměněné podobě hraje od listopadu 2010 v pražském Hudebním divadle Karlín dodnes.

Ježíše Střihavku vystřídal Noid

Některé hvězdy původního obsazení zde stále můžeme vidět, ať už je to Bára Basiková v roli Máří Magdaleny nebo Pavel Polák jako Pilát Pontský. Ještě donedávna navíc v hlavní roli exceloval Kamil Střihavka, kterého nahradil Václav Noid Bárta

V roli excentrického Heroda naopak původního Viléma Čoka a Bohouše Josefa vystřídal nestárnoucí Jiří Korn v alternaci s Ondřejem Brzobohatým, který po svém komediálním tanečku s železnou pravidelností sklízí ohromující aplaus. Do současného dne se v karlínském divadle odehrálo v novém kabátku 272 repríz a číslo to rozhodně není konečné.

Nejvíc repríz má za sebou vlásenkářka Jarmilka

Celých 28 let je v muzikálu Jesus Christ Superstar stálicí jedna osoba, bez které by představení snad ani nešlo odehrát. Vlásenkářka Jarmila Kamínková se o pěvecké hvězdy starala už v divadle Spirála a ani v Hudebním divadle Karlín nesmí chybět. Na zdejším pódiu za mohutných ovací vestoje oslavila před pěti lety svoji reprízu číslo 1 500.

Jarmilka, kterou v zákulisí všichni herci milují, však paradoxně slavné představení nikdy neviděla - měla zkrátka vzadu moc práce! Jak ale sama říká, Ježíš si i po letech udržuje stejnou atmosféru klidu a pohody. Jarmilku a její práci vám na Lifee.cz brzy blíže představíme.

Podívejte se do naší fotogalerie na 28 let staré snímky ze zákulisí legendárního muzikálu. Poznáte slavné muzikálové hvězdy na archivních obrázcích? A jak vypadají dnes?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články