Anastacia oslavila 52. narozeniny: Kvůli rakovině trpěla silnými bolestmi, přesto se dokázala vrátit na jeviště

Anastacia
Zdroj: Wikimedia Commons, Harald Krichel, CC BY-SA 4.0
Kromě zpěvu se Anastacia ve svých počátcích zajímala i o tanec. Její plány však zhatila Crohnova choroba.Než ji postihla rakovina, snažila se před svým okolím skrýt skutečný věk. Bála se, že by kvůli tomu neuspěla.Má několik tetování. Jedno z nich je slovo "forever", navždy.Po rozvodu vynechala injekce botoxu. Je prý ráda, když cítí, že se jí hýbe obličej.+ 2 fotky+ 3 fotky

Málokterá zpěvačka má tak silnou vůli jako Anastacia. Dokázala se zotavit z Crohnovy choroby zažívacího traktu, rakoviny prsu a následné mastektomie. A i když nemá dítě, necítí se být kvůli tomu méněcennou ženou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 09. 2020 08:00

Anastacia Lyn Newton je americkou popovou zpěvačkou a textařkou, která se narodila 17. září 1968. Jejím poznávacím znamením je specifický chraplavý hlas. V roce 2007 se v Mexiku provdala za svého bodyguarda Waynea Newtona. O tři roky později se rozvedli.

Těžký start kariéry

Zpěvačka Anastacia to neměla lehké již od samotného začátku kariéry. Onemocněla totiž Crohnovou chorobou zažívacího traktu a během různých pěveckých soutěží tak musela překonávat silné bolesti břicha.

Nakonec skončila na operačním stole. Zákrok byl natolik vážný, že zůstala nějakou dobu na invalidním vozíku. Nehodlala se však vzdát a začala posilovat. Díky silné vůli se tak může dodnes pochlubit skvělou postavou, kterou by jí mohly závidět i mnohem mladší ženy.

Pád na dno

Crohnova choroba byla ale jen jakousi předzvěstí mnohem vážnějších zdravotních problémů. V roce 2003 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Dá se říci, že právě tato diagnóza ji srazila na úplné dno. Musela totiž vydržet ozařování a psychicky a fyzicky náročnou léčbu.

Přesto se dokázala vrátit na pódia a uskutečnit i ty největší plány. Fanoušci ji za tu dobu neopustili, ba naopak, turné bylo beznadějně vyprodané. Jenomže jak se říká, člověk míní a život mění. O deset let později se rakovina znovu přihlásila.

Další krutá rána

Anastacia věděla, že tentokrát ji čeká mnohem těžší boj. Lékaři se obávali toho, že by tentokrát ozařování nemuselo dopadnout úplně dobře. A vzhledem k neustálým zažívacím potížím po prodělané Crohnově chorobě jí doporučili mastektomii.

“Neváhala jsem ani na okamžik,” prozradila zpěvačka. “Byl to dlouhý boj, ale nakonec jsem se cítila opravdu dobře. Bylo však náročné se vrátit zpět po tělesné stránce, tedy jako žena. Teď si ale už sama sobě říkám, abych na to nemyslela. Každopádně jsem v životě zpomalila, už nechci být ta nejlepší. Jsme jenom lidi.” 

Bezdětná, ale přece žena

K rozhodnutí nemít děti dospěla po zralé úvaze. Rozhodně se však necítí být kvůli tomu méněcennou ženou. “Má ženskost tkví v síle. Manželství již odmítám, nevadí mi žít v hříchu. Mám radost z úspěchu, a to mi stačí,” dodala Anastacia.

Zdroj textu: Anastacia:slovenka.zenskyweb.sk, Anastacia:idnes.cz

Zdroj fotek:  Wikimedia Commons

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články