Oslavenkyně Dara Rolins: Dva roky před padesátkou vypadá úžasně. Zpěv už je pouze jednou z jejích mnoha aktivit

Oslavenkyně Dara Rolins: Dva roky před padesátkou vypadá úžasně. Zpěv už je pouze jednou z jejích mnoha aktivit
Zdroj: Dara Rolins/Instagram
Dara Rolins je slovenská zpěvačka, herečka a úspěšná podnikatelka.
Před kameru se postavila již ve čtyřech letech.
První desku vydala v devíti letech. Prodalo se více než 250 000 kusů.
Díky sociálním sítím mohla začít spolupracovat s velkými nadnárodními značkami.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Dara Rolins dnes slaví 48. narozeniny. Kariéru započala již jaké malé dítě a postupem času se vypracovala na jednu z nejznámějších slovenských zpěvaček. Kromě hudby se objevila i v několika filmech a jako porotkyně v pěveckých soutěžích. Před deseti lety se o ni začala hojně zajímat média, a to kvůli autonehodě, při níž přišel o život člověk.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 12. 2020 13:00

Dara Rolins se narodila 7. prosince 1972 v Bratislavě. Je to slovenská zpěvačka, herečka a porotkyně. Na Pražské konzervatoři vystudovala hudebně-dramatický obor. V roce 2008 se jí narodila dcera Laura, jejímž otcem je kytarista a zpěvák kapely Wohnout Matěj Homola.

Celebritou od čtyř let

Dara Rolins se na televizní obrazovce objevila poprvé ve čtyřech letech. V osmi letech natočila první film. Zřejmě by v herecké kariéře pokračovala i nadále, kdyby nebyla vyloučena ze sboru. Prý nebyla týmovým hráčem. Zpěvu se však nehodlala vzdát a začala se mu věnovat na profesionální úrovni. Vydaná námaha přinesla brzy své ovoce.

S první deskou, kterou nahrála v devíti letech, slavila velké úspěchy. Prodalo se jí přes dvě stě padesát tisíc kusů. To však nebylo zdaleka vše. Čekalo ji ještě umístění v anketě Zlatý slavík a duet s Karlem Gottem, z čehož vznikla notoricky známá píseň Zvonky štěstí. Povzbuzená pozitivním vývojem opustila manažera Ladislava Štaidla a vydala se vlastní cestou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dara Rolins (@dararolins_vermi)

Byznys plán

Zpěvačka během své čtyřicetileté kariéry dokázala vždy odhadnout, co je zrovna „in“. Ať už v hudbě, či televizních show, anebo na sociálních sítích. Zažila vzestupy i pády, cit pro výdělečný byznys však nikdy neztratila. Půl milionů fanoušků na Facebooku a ještě o něco vyšší počet sledování na Instagramu jí umožnil spolupracovat s prestižními nadnárodními značkami. Míří ale ještě výš. Její kalendář bývá plný na měsíce dopředu. „Nehodlám zůstat po zbytek života na zadním sedadle auta,“ prozradila v rozhovoru pro magazín Forbes.

Nehoda, která jí změnila život

V červenci roku 2010 se v médiích objevila zpráva, že Dara Rolins srazila svým autem třiašedesátiletého motocyklistu, který svým zraněním následně podlehl. V říjnu téhož roku byla obviněna z usmrcení z nedbalosti, kde byla sazba od jednoho do šesti let. Následující měsíc bylo ale trestní stíhání zastaveno, avšak o rok později znovu obnoveno.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dara Rolins (@dararolins_vermi)

V srpnu roku 2012 byla nepravomocně odsouzena k 26 měsícům odnětí svobody s tříletou podmínkou. Proti tomu se na místě odvolala. Rozsudek byl tak nakonec změněn na 18 měsíců s odkladem na 2,5 roku, tříletým zákazem řízení a povinností odškodnit pozůstalé. Po amnestii, kterou vyhlásil prezident Václav Klaus, byl její rozsudek zrušen. Zůstal pouze zákaz řízení a povinnost odškodnění.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Dara Rolins

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články