Zpěvačka Marta Jandová: Dcera chce být zpívající veterinářkou, už má vlastní byznys plán

Zpěvačka Marta Jandová: Dcera chce být zpívající veterinářkou, už má vlastní byznys plán
Zdroj: Herminapress
Marta Jandová je vdaná za gynekologa Miroslava Vernera, se kterým má osmiletou dceru Marušku. Marta o své dceři ráda hovoří, na veřejnosti se s ní ale ukazuje jen sporadicky. Marta Jandová má velkou rodinu, která se tradičně schází na letní kostýmové party v domě Petra Jandy (vpravo v paruce).Marta Jandová se svou sestrou Eliškou (vlevo) a bývalou ženou Petra Jandy Martinou Jandovou (vpravo).Zpěvačku Martu Jandovou jsme potkali na tradičním zahájení výstavy orchidejí v pražské Botanické zahradě. + 1 fotka+ 2 fotky

Zpěvačka Marta Jandová (47) se ve čtvrtek zúčastnila slavnostního zahájení výstavy orchidejí v pražské Botanické zahradě. Pro Lifee.cz se při té příležitosti rozpovídala o své dceři Marušce. Podle tmavovlasé umělkyně mladá dáma právě přichází do puberty a má velmi široké spektrum zájmů. A dokonce i přesnou představu, co by jednou chtěla dělat a kde.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 03. 2022 08:00

Dcera zpěvačky Marty Jandové Maruška brzy oslaví deváté narozeniny. Jde tedy už o malou slečnu, která pomalu přemýšlí nad tím, čemu by se v budoucnosti chtěla věnovat. Zatímco po mamince zdědila muzikální vlohy, po tátovi, gynekologovi Miroslavu Vernerovi, má blízko k medicíně. Momentálně ale mají v rodině jako my všichni úplně jiné starosti.

Jak Marta Jandová řeší s Maruškou válku na Ukrajině?

Maruška už plně vnímá neblahé události spojené s válkou na Ukrajině. Marta je jí proto neustále na blízku a komplikovanou situaci se jí snaží vysvětlovat. „Maruška to s námi hodně řeší, ale probírají to také ve škole. A za to jsem opravdu ráda," chválí Jandová přístup školy k aktuálnímu dění.

Jak v našem rozhovoru dále přiznává, těší ji, že se Maruška i v této složité době něco naučí. Pořád třeba chodila a říkala: ,Sláva Ukrajině!'. Zeptala jsem se jí, jestli vůbec ví, jaké je hlavní město Ukrajiny a kde vůbec leží. Nevěděla, samozřejmě," popisuje zpěvačka, která dceru v této oblasti hned poučila.

Marta jinak působí klidně a spokojeně. Máme střechu nad hlavou, máme se rádi, rozumíme si a jsme zdraví. Víc toho snad člověk k životu nepotřebuje. Máme jídlo a mír," dodává pokorně.

Dcera Marty Jandové brzy přijde do puberty

Maruška prý aktuálně přichází do puberty, zároveň si začíná uvědomovat, co by ji v životě baviloZačínají přicházet ty známé puberťácké výlevy. Je ve třetí třídě a ta je podle mě opravdu přelomová – kamarádi začínají být důležití, používá sprostá slova, stejně jako celá třída. Naštěstí zatím jen česká," směje se Marta, která bravurně ovládá němčinu, ale také angličtinu. Dcerka ji v jazykové zásobě zřejmě brzy dožene. Pořád je to hrozně fajn, citlivá, ale také sebevědomá holka," poukazuje.

Maruška je velmi talentovaná, zajímá ji zpěv i medicína

Maruška má podle Marty Jandové umělecké sklony, které v ní rodiče podporují. Navštěvuje hodiny klavíru, chodí do sboru, neustále sehrává scénky a podle mámy moc hezky zpívá„Snažíme se, aby měla kroužky rozmanité a jednoho dne si dokázala vybrat, co se jí líbí a co ne. Sportuje, zpívá, kreslí, hraje na klavír. Musím říct, že zpívá opravdu moc hezky a nejen to. Má u toho opravdu krásný výraz. Je vášnivá - i ve zpěvu. To je moc důležité. Někdy si jen tak hraje na klavír a zpívá svoji písničku," rozplývá se někdejší porotkyně soutěže Hlas Česko Slovenska.

Chtěla by být zpívající veterinářkou, tvrdí Marta Jandová

V necelých devíti letech už Maruška překvapila celkem jasnou představou, kam se hodlá profesně ubírat. Rozhodla se, že se v budoucnu bude věnovat také medicíně jako její táta. „V poslední době pořád mluví o tom, že její pradědeček byl na Moravě zvěrolékařem. Vymyslela si, že by mohla být zpívající veterinářkou," osvětluje Marta.

Nápomocná může být Marušce v tomto ohledu kamarádka ze školy. Jedna její spolužačka říkala, že bude mít hotelovku a společně si vymyslely malý byznys plán. Chtěly by provozovat ranč a restauraci. Maruška by zde měla koně, svoji veterinární praxi a občas by koncertovala. Kamarádka by vařila a obsluhovala," směje se Marta Jandová.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články