Zpěvačka Věra Martinová se těší na Vánoce a podělila se o recept na podvodnice: Nic jiného letos doma nepečeme

Zpěvačka Věra Martinová se těší na Vánoce a podělila se o recept na podvodnice: Nic jiného letos doma nepečeme
Zdroj: Herminapress
Věra Martinová se v prosinci objeví na koncertě Milana Drobného.Zpěvačka má během podzimu a zimy koncertů hned několik, výhledu do budoucna se ale obává.Věra Martinová s Václavem Neckářem.Věra Martinová a Petr Janda.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Věra Martinová (62) se už zítra objeví na koncertu v pražských Strašnicích po boku kolegy Milana Drobného. Vánoční atmosféra na ni doléhá, třebaže tvrdí, že není typický zdobič. Letos hodlá péct jen jeden druh vánočního cukroví a jednou do roka se těší také na kapra, přestože ryby jinak nesnáší.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 11. 2022 14:10

Už zítra, 1. prosince, vystoupí první dáma české country na koncertu kolegy Milana Drobného, který takto oslaví 77. narozeniny. Věra Martinová tím zahájí Vánoce, byť v průběhu adventu čile koncertuje po celé České republice. Už brzy navíc zpěvačku uvidíte v talk show Milušky Bittnerové Na kafeečko.

Vánoční pohodu si hodlá Věra Martinová užít po svém. „Líbí se mi ta atmosféra a ráda ji spíše pozoruji, než abych se přerazila kvůli tomu, abych měla doma všechno uklizené," vypráví, „i když je pravda, že okna umytá mám - to zase pozor! I to jsem letos stihla."

Ve čtvrtek vás čeká jedna milá událost...

Je to tak, protože mě Milan Drobný pozval na oslavu svých krásných narozenin, ve kterých jsou dvě sedmičky. Slavit budeme v pražském Kulturním domě Barikádníků, na Barče, v sedm hodin večer. Potkám se nejen s Milanem, ale i s dalšími milými kolegy, takže se mám na co těšit.

Koncertů teď máte před sebou opravdu hodně. Jak to zvládáte?

Jsme ve fázi zkoušení, protože v sobotu vyjíždíme do Poděbrad. Mám před sebou stejné předstartovní napětí jako každý rok, u nás je to pořád stejné: chvíli se neděje nic a potom se děje všechno. Teď je to natřískané. Těším se na vánoční koncerty, věřím, že lidé přijdou, a třebaže doba není jednoduchá, byla bych moc ráda, kdyby lidé přišli zavzpomínat a zapomenout na předvánoční shon.

Na co se během těch večerů nejvíc těšíte?

Především na tu úžasnou energii, kterou si s publikem předáváme a bez které nemůžeme fungovat, to je náš pohon. Těším se na svoji skvělou kapelu. Jediné, na co se netěším, je to přejíždění.

Těšíte se na Vánoce?

Ano, ale nejsem takový ten maniak, který by měl doma tisíce světýlek. Líbí se mi ta atmosféra a ráda ji spíše pozoruji, než abych se přerazila kvůli tomu, abych měla doma všechno uklizené. I když je pravda, že okna umytá mám - to zase pozor! I to jsem letos stihla. Ale nejsem velký zdobič.

Pečete vánoční cukroví?

Cukroví pečeme jen jeden druh, a to podvodnice, protože je miluje dcera Anežka. Ty pečeme jen proto, abychom něco měli. Jinak jsme se dohodly - protože Vánoce trávíme ve třech babách - že toho vlastně tolik nepotřebujeme. Není proč se přecpávat sladkým. Stejně vždycky něco přinesou návštěvy a už to je veliké lákadlo. Jeden druh, pro nás dobré.

Co jsou to ty podvodnice?

To je cukroví z těsta kynutého pod vodou. Musí ve formě kuliček kynout alespoň šest hodin, nejlépe přes noc a pod vodou. Potom se ty kuličky vyválí, vykrájí se z toho různé tvary a lehce se to obalí v moučkovém a vanilkovém cukru. Je to hrozně dobré, protože jsou z toho trochu cítit kvasnice, takže se vlastně dá říct, že je to zdravé.

A co třeba bramborový salát?

Myslíte s kaprem? Já moc nejsem na ryby, oproti mé sestře. Kapr je jedna ze dvou ryb, kterou během roku pozřu, ale zase vím, že je to zdravé. Vlastně se na něj těším.

Jaké jsou vaše plány po Novém roce?

V téhle době se moc plánovat nedá, protože nikdo neví, co bude. Kalendář se plní koncerty mnohem hůř než loni. Já bych ráda udělala album, ale sama nevím, jestli na to budou finance nebo jak to bude vypadat. S Kubou píšeme písničky a uvidíme - když bude nejhůř, budeme točit alespoň po jedné písničce, abychom něco dělali.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články