Zuzana Bubílková je noční můra zubařů: Čistila jsem si zuby i 22krát za den, stáhla jsem to na polovinu

Zuzana Bubílková je noční můra zubařů: Čistila jsem si zuby i 22krát za den, stáhla jsem to na polovinu
Zdroj: Herminapress
Glosátorka Zuzana Bubílková se stala hvězdou módní přehlídky Naty šaty. Uváděla ji herečka Michaela Dolinová (vlevo).Zuzana Bubílková si chvíle mezi modelkami užívala, ostatně, postavu na to má.Glosátorka politických témat nedávno oslavila sedmdesátku, kterou by jí nikdo netipoval. Webu Lifee.cz prozradila, že za to také vděčí zdravé stravě - miluje například jogurty a rýži.Mladistvá Zuzana Bubílková letos také zasedá v porotě soutěže Muž roku. Společnost jí na castinzích dělaly herečky Eva Decastelo nebo Michaela Pecháčková.+ 5 fotek+ 6 fotek

Moderátorka Zuzana Bubílková (70) promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o své nezvyklé obsesi - ráda si čistí zuby. Ne dvakrát denně, ale klidně desetkrát, přičemž v minulosti si pastu a kartáček dokonce nosila s sebou do společnosti. Zuby si zvládla vyčistit i dvaadvacetkrát za den. Přiznává, že trpí obsedantně kompulzivní poruchou a zubař to s ní nemá právě jednoduché.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 05. 2022 08:00

Moderátorka a glosátorka Zuzana Bubílková (70) v rozhovoru pro Lifee.cz odhalila kouzlo své štíhlé postavy, za kterou prý vděčí zejména mléčným výrobkům, které konzumuje ve velkém. Hlavním důvodem je pro ni dostatek vápníku. Ten si dopřává kvůli hormonům štítné žlázy, které odvápňují kosti. Rakovina, která jí byla diagnostikována před osmnácti lety, se nevrátila, a lékaře tedy už nemusí navštěvovat tak často.

Zuzana Bubílková a obsedantně kompulzivní porucha

Prozradila ovšem, že radost z ní nemá její zubař - Zuzana totiž miluje čištění zubů. Jsem snad jediný člověk, kterého zubař prosí, ať si tolik nečistí zuby. Když jdu kolem koupelny, vyčistím si zuby. Jednu dobu už to bylo v takové fázi, že jsem to dělala i 22krát za den," přiznává Zuzana Bubílková, která si pastu a kartáček dokonce dříve nosila s sebou do společnosti.

Paní Bubílková, setkáváme se na módní přehlídce značky Naty šaty. Je to pro vás na přehlídkovém mole premiéra?

Dělala jsem přehlídky s výtvarnicí Helenou Cikovou, která přenáší své obrazy na látky, a já k šatům vyrábím šperky. Šla jsem také módní přehlídku na maškarním plese, kde jsem byla za Helenu Růžičkovou. Měla jsem obrovský úspěch, protože mě nikdo nepoznal.

Jak si udržujete štíhlou postavu?

Nejím sladké, protože mi odmalička nechutná. Vynechávám tučné věci. Víte, já neumím vařit a už se to vlastně ani nechci učit. Základem mé stravy je jogurt.

Ten snídáte?

Ten nejen snídám. Klidně si do něj potom dávám zeleninu, krabí tyčinky a jednou jsem ho zkusila i s tvarůžky, ale to nebylo moc dobré. Mám taková dvě hlavní jídla - rýže s čímkoli a jogurt s čímkoli. Mám také ráda hroznové víno nebo mandarinky. Základem mé stravy jsou ale mléčné výrobky. Dělám to ale tak trochu záměrně.

Můžete prozradit proč?

Nemám štítnou žlázu, takže konzumuji ještě hormony štítné žlázy, které ovšem trochu ničí kosti. Proto si vápník sama dodávám v jídle. Chodím pravidelně na kontroly, zda nemám osteoporózu, to bych potom asi musela dostávat nějaké prášky. Zatím klepu, je to sice na hraně, ale v pořádku. Proto také sportuji a chodím hodně na slunce kvůli vitamínu D.

Pokud vím, prodělala jste také rakovinu štítné žlázy.

Bylo to v roce 2004, to je osmnáct let. Nevrátilo se mi to. Nedávno jsem tam volala, že bych se ráda objednala na kontrolu a řekli mi, že stačí až v září, protože už nejsem akutní pacient. Jsem pod kontrolou, ale už jen jednou za rok až dva. V minulosti už po takhle dlouhé době pacienty z registru vyřazovali, ale prý se objevila jedna paní, které se to vrátilo po dvaceti letech. Teď jsem objednaná na září a uvidíme. Bylo to těžké v době pandemie, kdy se kontroly vynechávaly.

Nedávno jsem se dočetla, že velmi dbáte na ústní hygienu a ráda si čistíte zuby. Je to pravda?

Ano, mám takovou úchylku. Jsem snad jediný člověk, kterého zubař prosí, ať si tolik nečistí zuby. Když jdu kolem koupelny, vyčistím si zuby. Jednu dobu už to bylo v takové fázi, že jsem to dělala i dvaadvacetkrát za den. Začala jsem si stahovat a narušovat dásně. Přišla jsem za panem zubařem s tím, že mám paradentózu. Vysvětlil mi, že paradentózu nemám, ale tím čištěním si stahuji dáseň. A pochopitelně mi to zakázal.

Na jakém počtu čištění jste dnes?

Je to asi osmkrát, nebo desetkrát za den. A to už jde.

Pokud vím, tak jde o obsedantně kompulsivní poruchu.

To ano, to jde.

Diagnostikoval vám ji někdo?

Ne. Ten zubař to ví, chodím k němu už třicet let a je na mě zvyklý. Vždycky koukne a říká: „Zase jsi to porušila! Zase sis to čistila víckrát!" 

Jste dobrá, že jste ten počet dokázala stáhnout.

Stáhla jsem to. Dříve jsem s sebou všude nosila pastu s kartáčkem. Třeba jsme někde seděli a já jsem si během toho třikrát odskočila. Už si mysleli, že mám nějaké problémy, ale já jsem si jenom šla čistit zuby. Teď už to dělám tak, že si je vyčistím těsně předtím, než někam jdu a neberu si to s sebou. Že bych si kartáček a pastu koupila cestou, tak to zase ne. Ale jak se potom vrátím domů, tak okamžitě musím, a to potom i třikrát!

Ale zuby máte krásné.

Ani se mi nekazí. Třeba na tom něco bude. Ale zpátky k vaší původní otázce - základem mé stravy je mléko a mléčné výrobky, dělám to kvůli vápníku. To kdyby mi zakázali, tak bych to asi nepřežila. Vegani to různě nahrazují, ale tam nemohou mít tolik vápníku. Klidně si dám půlkilový jogurt na posezení. Míchám si to ještě s tvarohem a hodně ráda mám cottage sýr.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články