Zuzana Čaputová (48) v Praze: Její styl oblékání je srovnáván s královnou Alžbětou II.

Zuzana Čaputová (48) v Praze: Její styl oblékání je srovnáván s královnou Alžbětou II.
Zdroj: Showpix
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová bezpochyby skvěle reprezentuje svoji zemi, a to nejen charismatickým vystupováním, ale také empatií a pokorou, se kterou navštěvuje sousední státy.Uctít české a slovenské hrdiny operace Anthropoid přijela Zuzana Čaputová do Prahy v pátek 27. května 2022. Oblékla černý kostýmek se zajímavě střiženým sakem. Celé odpoledne sice v Praze pršelo, prezidentka Čaputová nicméně celou návštěvu zvládla s grácií sobě vlastní. Zuzana Čaputová na pražských Olšanských hřbitovech, kde si nenechala ujít rozloučení s populárním slovenským zpěvákem Mirem Žbirkou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová (48) je díky své nejvyšší pozici v čele státu celosvětově považovaná za státničku, které se přezdívá super woman. Čaputová dokazuje, že je inteligentní, empatická a perfektně ovládá nejen pravidla etikety, ale také dress codu. V čem se její styl oblékání podobá britské královně Alžbětě II.?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 05. 2022 12:00

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová (48) reprezentuje svoji zemi důstojně, hrdě a s pokorou, s přihlédnutím na těžkou dobu, ve které se nacházíme. Poradit si musela s pandemií coronaviru i válkou na Ukrajině. Nyní zavítala do Prahy, aby zde na Žižkově uctila památku hrdinů z Čech a Slovenska, kteří se před 80 lety podíleli na atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Jak jí to slušelo? Podívejte se do naší fotogalerie. 

Zuzana Čaputová šlape na paty Alžbětě II.

Kromě sebevědomého vystupování ji charakterizuje také styl oblékání, který by se bez nadsázky dal přirovnat ke světovému trendu. Na paty dnes už Čaputová šlape německé kancléřce Angele Merkel, bývalé první dámě USA Melanii Trump nebo dokonce britské královně Alžbětě II., pokud už některé z nich svou energií a charismatem dávno nezastínila.

Barvy v politice nejsou tabu

Právě její barevné vypasované kostýmky jsou to, co veřejnost s oblibou přirovnává ke stylu britské královny. Nutno podotknout, že barvy nejsou ani ve vysoké politice tabu a ženy si zde v oblékání mohou dovolit mnohem více zábavy, než monotónní a nudní muži v černých, nebo tmavě modrých oblecích, jak uvádí The Zoe Report.

Ženy mohou svými outfity také reflektovat současné události ve světě, vyjádřit solidaritu nebo sympatie se zemí, od které přijaly pozvání na oficiální návštěvu„Myslím, že političky, protože vstupují do tohoto velmi mužského prostoru a světa, tam rovněž chtějí být a nárokovat si své právo, nicméně stále si zachovávat svoji ženskost," říká Einav Rabinovitch-Fox, historička specializující se na historii žen a pohlaví v USA. Charakterizuje tak filosofii, kterou podle všeho vyznává také slovenská prezidentka.

Módní experti ji milují

Styl prezidentky Zuzany Čaputové kladně hodnotí také módní návrháři a stylisté„Všichni obyvatelé naší sousední země mohou a jistě jsou právem hrdí, že mají v čele země ženu, která celý svůj národ i v zahraničí reprezentuje jak vhodnou garderobou, tak i svým inteligentním, laskavým a důstojným vystupováním, které se od hlavy státu sice očekává, ale není samozřejmostí, protože v naší zemi tuto důstojnost posledních pár let bohužel postrádám," uvádí podle Extra.cz na adresu slovenské prezidentky stylista českých celebrit Sam Dolce.

Ženské zbraně neuznává

Zuzana Čaputová okouzlila veřejnost natolik, že se dokonce objevila na titulní straně jednoho z nejznámějších módních časopisů na světě, Vogue. V rozhovoru zde říká, že oblíbené slovní spojení „ženské zbraně" slýchá velmi nerada. „Především, když se řekne zbraň, je to pro mě nástroj nátlaku a případně manipulace. A je jedno, jestli to jsou zbraně mužské, nebo ženské," tvrdí Čaputová, které zbraně rozhodně nejsou blízké.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články