VIDEO: Budoucnost je tady. Britská společnost představuje dům, který se postaví stisknutím tlačítka

A to do 10 minut!
Zdroj: Youtube.com
VIDEO: Budoucnost je tady. Britská společnost představuje dům, který se postaví stisknutím tlačítkaVIDEO: Budoucnost je tady. Britská společnost představuje dům, který se postaví stisknutím tlačítkaVIDEO: Budoucnost je tady. Britská společnost představuje dům, který se postaví stisknutím tlačítkaVIDEO: Budoucnost je tady. Britská společnost představuje dům, který se postaví stisknutím tlačítka+ 6 fotek+ 7 fotek

Vyčarovat dům mávnutím kouzelné hůlky? Na to jsou i všechny technologie krátké a nelze předpokládat, že by se to kdy někomu podařilo. Společnost Ten Fold Engineering se této představě ale dostala nejblíže, jak mohla: sestrojila dům, který se postaví stisknutím tlačítka.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 08. 2017 09:32

Jejich technologie představuje revoluci v oblasti mobilního bydlení. Proč se vázat na jednu adresu, když se může člověk probouzet s výhledem na jinou krajinu? Tu si zvolí každý dle libosti – dům lze jednoduše přepravovat pomocí kamionu standardní velikosti.

Tajemstvím je pákový systém. S jeho zapřažením (rozumějte se stisknutím tlačítka) se kvádr z nákladního auta roztáhne do trojnásobné velikosti (64 metrů čtverečních).

Postavený je v momentě, kdy je veškeré zařízení domu na místě. Ano, pouhým zatlačením na knoflík se dům nejenom postaví, ale i vybaví.

Ta nejlepší část? Vše zmíněné zvládne pod 10 minut!

Ke zbudování tohoto domova není zapotřebí stavařů, jeřábů ani velkého množství energie. Disponuje 20 metry krychlovými úložného prostoru a lze ho různě vylepšovat a měnit způsob užití. Potřebujete urgentně kancelář? Nebo zahradní posezení pro neočekávanou návštěvu? Vše můžete „sehnat“ do 10 minut.

Zadarmo to však pochopitelně nebude. Cena jednotlivých modelů začíná na 129 000 dolarech.

Podívejte se, v čem můžete bydlet za 10 minut bez jediného puchýře na ruce:

Zdroj: Ten Fold Engineering

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články