Kapustové karbanátky Suroviny: 250 g kapusty sůl ½ cibule 100 g uzené krkovice 250 g ovesných vloček Nature's Promise 100 g hladké mouky 2 stroužky česneku 2 vejce 100 ml mléka ¼ lžičky pepře olej na smažení salátové listy a citron na oblohu Postup: Listy kapusty vložte do osolené vroucí vody a pět minut blanšírujte. Sceďte a nechte okapat. Cibulku nakrájejte najemno a orestujte dosklovata. Uzené pokrájejte na kostičky a kapustu na malé proužky. Ovesné vločky namelte najemno. Vše vložte do mísy, přidejte mouku, prolisovaný česnek, lehce prošlehaná vejce, mléko, sůl a pepř. Důkladně promíchejte v kompaktní hmotu a tvarujte karbanátky. Smažte na oleji v hlubší pánvi. Podávejte s listovým salátem, zakápnuté citronem. Zdroj: Albert