Zapečené nové brambory: Suroviny: 1 - 2 ks červená cibule, 2 lžíce čerstvý rozmarýn, 150 ml mléko, 100 g sýr gouda, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce máslo. Postup: Nové stejně velké brambory řádně omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Brambory vaříme asi 10 - 12 minut do poloměkka, potom je slijeme a necháme chladnout. Mezitím oloupaný česnek a cibuli nakrájíme na drobné proužky a čerstvý rozmarýn jemně nasekáme. V pánvi rozpustíme máslo s olejem, na kterém necháme cibuli, česnek a rozmarýn zpěnit. V míse rozšleháme vejce se smetanou a mlékem a zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Zchladlé brambory i se slupkou nakrájíme na plátky silné asi 4 mm a opatrně je promícháme s orestovanou cibulovou směsí. Vše rozložíme v tenčí vrstvě do pekáče, zalijeme vaječnou zálivkou a posypeme sýrem. Nové brambory pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut dozlatova. Zapečené nové brambory můžeme podávat jako sytou přílohu k lehčím pokrmům, jako jsou ryby, ale i jako samostatný chod se zeleninovým salátem. Zdroj: Pinterest
Zavří­t reklamu