Křupavé nové brambory Suroviny: 1 kg nových brambor, odrhnutých hrst kaparů + 2 hrsti černých oliv 1 lžíce tymiánových lístků pár snítek rozmarýnu 6 lžic olivového oleje mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžíce bílého vinného octa nebo citronové šťávy Postup: Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte. Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova. Zdroj: Instagram
Zavří­t reklamu