Slavíme 30 let Yves Rocher v Česku. Zapojte se do soutěže o skvělé ceny!

Slavíme 30 let Yves Rocher v Česku. Zapojte se do soutěže o skvělé ceny!
Zdroj: Yves Rocher
Jeunne femme à La Gacilly.Značka Yves Rocher se zrodila v roce 1959 z vize pana Yvese Rochera.První obchod s produkty Yves Rocher v Praze ve Vodičkově uliciSoučástí prodejny byl i kosmetický salón, který zde funguje dodnes.+ 1 fotka+ 2 fotky

Nejsilnější příběhy nezačínají kalkulem, ale vášní, touhou poznávat a měnit svět k lepšímu. A přesně to je případ rostlinné kosmetiky Yves Rocher, kterou před třiceti lety začali objevovat i čeští zákazníci a zákaznice. Během tří desítek let se mnohé změnilo, značka však zůstává věrná chlapeckému snu svého zakladatele a stále rozvíjí jeho poselství: Respekt k přirozené kráse a obdiv k moudré přírodě.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 09. 09. 2021 16:00

Psal se rok 1944, když dospívajícímu Yvesu Rocherovi z bretaňské vesničky La Gacilly zemřel milovaný otec. Útěchu z konce bezstarostného dětství přinesly chlapci okolní louky a lesy, které do té doby vnímal jen jako kulisy ke svým dětským hrám. Začal vnímat hloubku přírody, její schopnost uklidnit duši a vyléčit neduhy těla. Yves experimentuje s bylinkami a rostlinami, do jejichž tajů ho zasvětil vesnický léčitel, a připravuje první produkt, mast z orseje jarního.

Rostlinná kosmetika dostupná pro všechny

Yves Rocher odhaluje sílu přírody a současně v sobě objevuje obchodní vlohy poděděné po otci. Rodí se myšlenka rostlinné kosmetiky přístupné všem bez ohledu na věk nebo původ. Všechny ženy by měly mít možnost podtrhnout svou přirozenou krásu díky ryzí síle přírody, umiňuje si Yves Rocher a s touto vizí vyvíjí první krém, který sklidí úspěch na trhu a položí základy jedné z největších rostlinných kosmetických značek na světě. Krém voní po nenápadné léčivé bylince s ohromnou léčivou a zklidňující silou. Po heřmánku.

Značka dobývá Paříž, srdcem zůstává v Bretani

Yves Rocher

Mladý podnikatel slaví úspěchy a otevírá první prodejnu na výstavním bulváru v centru Paříže. Nezapomíná ovšem na své kořeny a značku navždy spojí s rodnou vesničkou La Gacilly. Rychle rostoucí firma nabízí pracovní příležitosti místním lidem a oživuje hospodářství v celém regionu. La Gacilly se stává pojmem nejen pro příznivce kvalitní rostlinné kosmetiky, ale pro všechny, kdo hledají útočiště a odpočinek v náruči přírody.

Zdravá pleť jde ruku v ruce se zdravou přírodou

Značka Yves Rocher dnes hospodaří v La Gacilly na šedesáti hektarech polí podle principů agroekologie a v rozlehlé botanické zahradě zkoumá účinky více než tisícovky rostlin. Nad lány heřmánku pravého, slézu a arniky létají hejna zpěvných ptáků a bzučí včely. Rostliny se pěstují a sklízí způsobem, který zaručuje obnovitelnost zdrojů a co nejmenší dopad na životní prostředí. A je samozřejmé, že maximální ohled na přírodu provází i samotnou výrobu produktů, včetně jejich obalů.

Yves Rocher

I v Česku věříme v přirozenou a ekologickou krásu

Idejím přirozené krásy a dostupné udržitelné rostlinné kosmetiky Yves Rocher zůstáváme věrní i v Česku. Podporujeme ženy na cestě k přirozené kráse a současně oplácíme přírodě její moudrost. Redukujeme plasty a sázíme stromy na místech postižených kůrovcovou kalamitou. Připojujme se tím k programu PLANT FOR LIFE Nadace Yves Rocher, která si klade za cíl zasadit do roku 2025 celkem 100 milionů stromů. Jsme hrdí, že díky spolupráci Botanické zahrady v Praze a Botanické zahrady Yves Rocher v La Gacilly, které si pravidelně vyměňují semena vzácných rostlin, přispíváme k biodiversitě. A stejně jako mladý Yves Rocher věříme v přirozenou krásu a sílu přírody. „Respektujeme a rozvíjíme zelené smýšlení, které má společnost Yves Rocher zapsané ve své DNA již od samotného počátku,“ říká

Miroslav Kubricht, jednatel značky pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Jako vůbec první na českém trhu jsme v roce 2006 zrušili vydávání plastových tašek zdarma k nákupu. Jen tímto krokem se nám daří eliminovat 200 tun plastu ročně. Aktuálně usilovně pracujeme na získání certifikátu B-Corporation, který ještě více prohlubuje náš závazek k udržitelnému rozvoji a ohleduplnosti nejen k lidem, ale i k celé planetě,“ dodává.

Yves Rocher

První obchod s produkty Yves Rocher v Praze ve Vodičkově ulici

Pět zajímavých čísel o značce Yves Rocher v Česku

  • 1991... V tomto roce se otevřel v Praze ve Vodičkově ulici první obchod s produkty Yves Rocher. Součástí prodejny byl i kosmetický salón, který zde funguje dodnes.
  • 17... Před tolika lety přestala nabízet česká pobočka Yves Rocher plastové tašky k nákupu zdarma. Zákazníci si mohou pořídit papírovou nebo ekologickou tašku na více použit.
  • 217 tisíc... Tolik stromů se podařilo zasadit v oblasti Ralsko a Kokořínsko díky českým zákazníkům v rámci celosvětového projektu Plant for Life.
  • 2010... V tomto roce se pro české zákazníky otevřel e-shop, který se stal v covidovém období jediným možným místem k nákupu.
  • 73... V tolika obchodech si dnes mohou čeští zákazníci nakoupit své oblíbené produkty a současně využít službu přístrojové diagnostiky pleti zdarma.

Zapojte se do soutěže o kosmetiku Yves Rocher!

Dnes si mohou příznivci rostlinné kosmetiky Yves Rocher nakoupit po celém Česku. Před třiceti lety, kdy se u nás značka usadila, měli ale jen jednu možnost, a to v Praze. Víte, ve které pražské ulici se otevřel první obchod Yves Rocher? Své odpovědi zasílejte do 10. 10. 2021 na mail soutez@lifee.cz, do předmětu e-mailu napište: 30 let YR (bez tohoto předmětu nebude vaše odpověď započítána do soutěže). Soutěží se o deset sad bestsellerů. Vyhrává 10., 20., 30., 40., 50., 60., 70., 80., 90. a 100. nejrychleji zaslaná správná odpověď.

Pravidla soutěže

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články