Otestujte si duši! Vyberte si obraz, tohle o vás prozradí

Otestujte si duši! Vyberte si obraz, tohle o vás prozradí
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Výkřik od Edvarda Muncha, Slunečnice od Vincenta van Gogha nebo Mona Lisa od Leonarda da Vinci? Který z těchto tří slavných obrazů vás nejvíce oslovuje, po kterém byste sáhli jako po prvním? Vyberte si a zjistěte, co vaše rozhodnutí prozrazuje o vaší duši.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 10. 2021 14:17

Expresionistický obraz Výkřik od norského malíře Edvarda Muncha (na koláži zcela vlevo), zátiší s květy slunečnic nizozemského malíře Vincenta van Gogha (na koláži uprostřed), a nejslavnější obraz světa Mona Lisa od Leonarda da Vinci (na koláži vpravo). Ten, který vás na první pohled nejvíce oslovuje, o vás možná prozrazuje více, než byste řekli. Níže zjistíte více!

Obraz Výkřik a vy

Pár slov o obrazu: Výkřikem znetvořenou postavu s lysou lebkou na pozadí stylizované krajiny a krvavého nebe namaloval Edvard Munch ve třech verzích mezi lety 1893 a 1910. Obraz se stal podle Wikipedie několikrát terčem profesionálních zlodějů umění. Jedna z verzí byla ukradena z Národní galerie v roce 1996 (nalezena po několika měsících, jiná verze byla zcizena v roce 2004 (nalezena v roce 2006). Samotné Munchovo umění bylo velmi osobité, nahrával mu i autorův psychický stav. Barevnější a optimističtější motivy se v Munchově stylu objevily teprve po osmiměsíční terapii v roce 1908.

Co o vás prozrazuje: Jste milý člověk, lidé vás mají rádi, ale kdesi hluboko ve vás se ukrývá cosi smutného. Na povrch to však probublá jen velmi zřídka, své emoce dokáže zkrotit a mít pod kontrolou, a proto vaše okolí vůbec netuší, že i vy máte své temné chvíle. Nedělejte si z toho velkou hlavu, tak jako vy to má většina lidí.

Obraz Slunečnice a vy

Pár slov o obrazu: Slunečnice je souhrnný název pro dvě řady zátiší s květy slunečnic. První řada, která vznikla v Paříži roku 1887, znázorňuje květiny ležící na zemi, druhá řada, již van Gogh vytvořil o rok později v Arles, ukazuje květy ve váze. Dnes patří k nejslavnějším obrazům světa. Samotný Vincent van Gogh nejspíše trpěl psychickou poruchou. V prosinci si uřízl lalůček levého ucha, který následně umyl a zabalený donesl osmnáctileté uklízečce v nevěstinci.

Co o vás prozrazuje: V hloubi duše patříte mezi romantiky a snílky. Přáli byste si, aby svět byl jedno velké bezpečné místo, aby se lidé navzájem respektovali, proto vás občas srazí na kolena zjištění, že vše není tak slunečné, jak byste rádi. Vždy se však dokážete rychle oklepat, protože jste stabilní osobnost. I proto vás mají lidé rádi.

Obraz Mona Lisa a vy

Pár slov o obrazu: Mona Lisa (označovaná též jako La Gioconda je nejslavnějším portrétem všech dob. V letech 1503 až 1506 (někdy se uvádí rok dokončení 1517) namaloval italský umělec Leonardo da Vinci. Tento renesanční člověk proslul i jako sochař, architekt, přírodovědec, hudebník, spisovatel, vynálezce a konstruktér. Zasazoval se i za práva zvířat.

Co o vás prozrazuje: Máte sklony k tajemství a mystériím. Fascinují vás věci, které nejsou na povrchu, snažíte se přijít na kloub pravé podstatě. Patříte k těm, kteří jsou přemýšliví, neovládají je povrchnosti, peníze ani všechno pozlátko světa. Víte, kam patříte, kde je vaše pravé místo, s kým vám je dobře, a proto žijete bohatý a spokojený život a lidé se s vámi většinou cítí velmi dobře.

ZNÁTE NAŠE ZÁBAVNÉ PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA? KLIKNĚTE ZDE  →

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články