Jack Nicholson prožil celé své dětství v omylu: Rodinné vztahy rozmotal až v dospělosti

Jack Nicholson prožil celé své dětství v omylu: Rodinné vztahy rozmotal až v dospělosti
Zdroj: Profimedia.cz

Jack Nicholson patří k legendám Hollywoodu. Třiaosmdesátiletý americký herec má na kontě spoustu úspěšných rolí i tři získané Oscary. A neméně zajímavý je i jeho osobní život.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 01. 09. 2020 12:48

Herec z New Jersey, který se narodil jako John Joseph Nicholson, přišel na svět v roce 1937. Předcházely tomu ale hodně zajímavé okolnosti.

Rodinné tajemství Jacka Nicholsona

Nicholsonova máma June otěhotněla v roce 1936 se svým přítelem Donem, jenže ten byl v té době ženatý s jinou ženou. Jakmile se o tom dozvěděla Jackova babička Ethel May, začala Donovi vyhrožovat zákonem a donutila jej, aby se od June držel dál.

Když se Nicholson narodil, bylo jeho mámě pouhých 18 let. Nemanželské dítě by celé rodině přineslo velkou hanbu, a tak se June se svou matkou dohodly, že ho bude vychovávat Ethel May. Ta tedy brala Jacka jako vlastního syna a předstírala, že June je její starší dcera.

Nicholsonovi ale o tomto rodinném tajemství během jeho dětství nikdo neřekl. Svého otce neznal a roli táty mu nahradil jistý Shorty, který se oženil s Jackovou tetou Lorraine.

Otec je naživu...

Bláznivý příběh ale pokračoval dál. Když byly Nicholsonovi čtyři roky, odešla June do Miami, kde se věnovala herecké dráze. Později se přestěhovala do Los Angeles, kam za ní ve svých sedmnácti letech odešel i Nicholson. „Jelikož mým jediným příbuzným ve světě byla June, která byla pryč, tak jsem se rozhodl, že se porozhlídnu okolo sebe,“ řekl v roce 1986 pro  Rolling Stone.

Jack se ve filmové branži neztratil. Nejprve pracoval v oddělení animovaných filmů v MGM Studios, kde si jej vyhlédl jeden z producentů, který mu doporučil, aby se dal na hereckou dráhu.

Velký zlom v jeho životě přišel v roce 1974, kdy o něm připravoval článek magazín Time. Jeho autoři totiž vypátrali, že Nicholsonův otec stále žije a taky mu sdělili, že jeho sestra je vlastně jeho mámou a Ethel May je jeho babičkou.

Pravdu mu prozradil Shorty

Nicholson vzal telefon a zavolal Shortymu. „Tohle je ta nejzajímavější věc, jakou jsem kdy slyšel,“ řekl ve své biografii Jackův život. Shorty to sice na začátku popřel, poté ale předal telefon Lorraine, která už Jackovi nic nezatajovala. „Bylo to dramatické, ale ne traumatizující,“ vzpomíná na tyto chvíle Nicholson.

Ve stejnou dobu shodou okolností zemřela jak June, tak Ethel May, takže Jack vlastně nikdy úplně přesně nezjistil, jak to celé bylo. „Velmi na mě zapůsobila jejich schopnost udržet tajemství,“ uzavřel Nicholson, který zářil ve filmech Přelet nad kukaččím hnízdem, Lepší už to nebude nebo Čínská čtvrť.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články