Hamburger:
Suroviny:
800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného
1/2 cibule, nakrájené nadrobno
1/2 stroužku česneku, drceného
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1/2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky worcesterské omáčky
1 žloutek
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje na potření.
NA DOKONČENÍ:
4 burgerové housky, podélně přepůlené
4 plátky čedaru
4 nakládané okurky, nakrájené na plátky
2 lžíce majonézy
2 lžičky dijonské hořčice
1 malá cibule, nakrájená na plátky
listy z hlávkového nebo římského salátu.
Postup:
Dejte přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Zlehka zformujte 4 burgery, do každého udělejte uprostřed palcem prohlubeň, aby se při pečení moc nevyboulil. Odložte do ledničky a mezitím připravte barbecue omáčku, pokud nepoužijete kupovanou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.
Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla!
Zdroj: Pinterest