10 mostů světa, ze kterých budete mít bobky

Přejít tyto mosty vyžaduje silné nervy.
Zdroj: Refinery29.com
1. Royal Gorge Bridge (Colorado). Nejvyšší visutý most ve Spojených státech amerických (291 metrů).2. Most přes jezero Pontchartrain (Louisiana). Nejdelší most na světě vedoucí přes nějakou vodní plochu. Navíc jezero Pontchartrain se hemží aligátory.3. Most přes S’-tu-che (Čína). Nejvyšší most na světě. Maximální výška mostovky nad dnem údolí činí 496 až 550 metrů (v závislosti na tom, z jakých vycházíte informací).4. Most na Aiguille du Midi (Francie). Tato lávka nabízí dechberoucí výhledy na francouzské, švýcarské a italské Alpy, ale jedinci trpící závratí si je příliš nevychutnají.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mosty se začaly stavět z jednoduchého důvodu – abychom se bezpečně dostali z jedné strany na druhou. Některé z nich však pocit bezpečí rozhodně nedodávají.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 03. 2017 07:21

Když na to přijde, pod slovem „most“ se může ukrývat i neumělá konstrukce ze zchátralého dřeva, klenoucí se nad několik set metrů hlubokým údolím.

Adrenalinové šílence pohled na něco takového nejspíš nadchne. Jedinci trpící akrofobií (chorobným strachem z výšek) se však téměř jistě raději vrátí zpět a budou hledat jinou cestu.

Pravdou nicméně je, že i tyto hrůzu nahánějící architektonické výtvory mají určité kouzlo. Pro řadu z nás představují neodolatelnou výzvu – zvládnu to a přejdu, nebo ne?

Server Refinery29 sestavil přehled 10 mostů, které jsou pro podobnou zkoušku odvahy naprosto perfektní. Pokud máte zájem, stačí si jen vybrat a sbalit kufry... a plenky.

Zdroj: Refinery29

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články