Lifee.cz logo
Předchozí

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

Další
Předchozí 1 / 6 Další
Zavřít galerii
Předchozí

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

Další
Předchozí obrázek Následující obrázek
Zeleninový vývar s čočkou

Suroviny:

80 g mrkve
30 g petržele
1 střední cibule
1 velká brambora
2-3 lžíce loupané červené čočky
1 vrchovatá lžíce másla
600 ml vody popř. zeleninového vývaru
kmín, sůl, pepř
petrželka, libeček 

Postup:

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Přidáme pepř, špetku nadrceného kmínu a zalijeme 600 ml vody nebo vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, snítku petrželky a libečku. Přivedeme k varu a po 10 minutách vsypeme červenou čočku. Vaříme dalších 10 minut. Polévku na závěr vaření osolíme a podáváme ozdobené petrželkou.
Zdroj: Pixabay.com