Broskvový džem s rumem a skořicí: Suroviny: 1 kg broskví, 1 balíček Gelfixu 2 : 1, 500 g cukru krupice, 6 lžic rumu, 1 lžička mleté skořice, 1 lžíce citronové šťávy. Postup: Nechcete-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve je oloupejte. Nejsnáze to jde tak, že plody v hrnci spaříte vroucí vodou, necháte dvě minuty stát, poté přelijete vodou studenou – a pak jednoduše oloupejte. Ovoce vypeckujte, pokrájejte na kousky a spolu se skořicí přiveďte k varu a deset minut povařte. Přidejte Gelfix (nebo jiný želírovací prostředek) smíchaný se lžící cukru, minutu povařte a vsypte zbylý cukr. Míchejte a podle tuhosti ovoce vařte dalších asi deset minut, až má džem dobrou konzistenci. Vmíchejte citronovou šťávu a rum a opatrně rozdělte do vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic tak, abyste se nedotkli okrajů. Zavíčkujte, případně otočte dnem vzhůru, a nechte vychladnout. Zdroj: Instagram