Carpaccio s rukolou Suroviny: parmazán 100 g rukola 400 g tenké hovězí plátky marináda: 2 ks citron 100 ml olivový olej mletý pepř sůl Postup: Marináda: Vymačkáme citrony a profiltrujeme. Přidáme olivový olej, sůl a mletý pepř. Vidličkou promícháme. Připravené maso na carpaccio necháme připravit nejlépe od řezníka. Libové maso musí být zbavené nervů a nakrájeno na velmi slabounké plátečky. Slaboučké plátky necháme alespoň na 10 minut v citronové marinádě v lednici. Pokud nechceme, aby maso ztratilo růžovou barvu, nedáme ho do lednice marinovat, ale rozdělíme maso na 4 talíře, pokropíme připravenou citronádou a každý talíř posypeme 25 g čisté osušené rukoly a 25 g hoblinkami parmazánu. Hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem podáváme s čerstvým pečivem, solí, pepřem a olivovým olejem, abychom si carpaccio mohli dochutit dle naší chuti.