Carpaccio podle šéfkuchaře Pavla Straky Suroviny: 140 g malého ořechu Na 4-5 porcí dresingu potřebujete: 125 ml slunečnicového oleje 200 gr sýru Gran Moravia 250 ml hovězího vývaru Postup: Hovězí nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Pečicí papír pokapejte trochou slunečnicového oleje, položte na něj maso a přeložte druhým papírem. Hladkou paličkou přes něj maso opatrně rozklepejte na jednolitý tenký plátek. Sýr za stálého míchání rozvařte ve vývaru a přeceďte. Vývar svařte zhruba na polovinu a vychlaďte. Poté ho vyšlehejte s olejem do hladké emulze, podobně jako majonézu. Plátky masa ozdobte dresinkem a kapkami petrželového oleje (může být i olivový). Dochuťte maldonskou solí a čerstvě mletým pepřem. Zdroj: Kantýna