Džem z jahod a třešní: Suroviny: 0,5 kg jahod, 0,5 kg vypeckovaných třešní, 1 balení JamFix 1:1 od Labety, kyselina citronová podle chuti, šťáva z půlky citronu, 800 g cukru. Postup: Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem, přidáme šťávu z citronu, která dodá aroma, a na konec balíček JamFixu smíchaný s cukrem. Povaříme alespoň 5 minut a průběžně sbíráme pěnu. Nezapomeneme ochutnat a dochutit kyselinou citronovou. Pro jistotu provedeme test – kapku džemu dáme na talířek, a pokud nestéká, můžeme plnit do čistých a vypařených sklenic a otáčíme dnem vzhůru. Pokud je marmeláda moc tekutá, přidáme ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem – předejdeme tak hrudkování. Zdroj: Labeta