Hummus z červené řepy: Suroviny: 250 g sušené cizrny 1 větší vařená červená řepa 50 ml vody z uvařené cizrny 200 ml olivového oleje 3 lžičky tahini šťáva z 1 citronu 1 šalotka 2 stroužky česneku ½ chilli papričky 2 lžičky mletého římského kmínu sůl, pepř. Postup: Cizrnu naložte do vlažné vody na 6 až 8 hodin nebo přes noc, aby zvětšila svůj objem. Vodu z cizrny slijte a pro samotné vaření použijte novou. Vařte 1–1,5 hodiny do změknutí a nechte vychladnout. Cizrnu vložte do stolního mixéru spolu se solí, olivovým olejem, červenou řepou nakrájenou na menší kousky a 50 ml vody z cizrny mixujte alespoň 10 minut. Přidejte tahini, šťávu z jednoho citronu a dále mixujte. Šalotku spolu česnekem zbavte slupky a vše přidejte do mixéru. Hummus dochuťte římským kmínem, chilli papričkou a pepřem. Vše spolu mixujte dalších 5-10 minut, dokud nebude hummus hladký. Hotový hummus podávejte s čerstvě nakrájeným koprem a nasekanými mandlemi. Zdroj: Instagram
Zavří­t reklamu