Bulgur s cuketou, ricottou a bazalkou: Suroviny: 150 g bulguru 4 menší cukety 10 stonků povařeného chřestu 80 g ricotty vhodné na strouhání (ricotta montela) La Formaggeria Gran Moravia svazek bazalky svazek máty 100 g krůtího masa extra panenský olivový olej sůl, pepř. Postup: Uvařte bulgur dle návodu na balení, pak jej přendejte do mísy a zakapejte trochou oleje. Cukety nakrájené na nudličky orestujte na pánvi, osolte a ochuťte mátou a bazalkou natrhanou na malé kousky. Krůtí maso nakrájejte na malé kousky a opečte ho na pánvi. Společně v míse smíchejte uvařený bulgur, cuketu, chřest nakrájený na kolečka a maso, opepřete, případně dosolte. Na závěr přidejte nastrouhanou ricottu a podávejte. Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia