Vločkový štrůdl bez lepku Potřebujete: Na těsto: 2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta 2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs) 2-3 lžíce tekutého medu 2 bílé neochucené jogurty 1/2 hrnku vody, Na náplň: 4-5 nastrouhaných jablek, podle chuti mleté ořechy, skořicový cukr, rozinky Postup: Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného. Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem. Zdroj: Labeta