Mřížkový koláč bez lepku: Potřebujete: Na těsto: 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 kávová lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, 75 g cukru, 100 g másla, 1 vejce, 3 lžíce vody. Na náplň: skořicový cukr Labeta, 200 g nastrouhaných jablek. Postup: Z uvedených surovin připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. Přidáme nastrouhaná jablka a posypeme skořicovým cukrem. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut. Zdroj: Labeta